Unghii perfecte in 4 pasi

Pentru a avea unghii frumoase secretul consta, desigur, in intretinerea lor regulata. Daca alegeti sa va ocupati singure de machiura dumneavoastra, va dezvaluim cateva ponturi utile. Nu mai trebuie mai mult de 20 de minute pentru a obtine, in patru etape simple, unghii perfect conturate.

Primul pas: Forma

Utilizati pila pentru a da un aspect rotund sau patrat unghiilor dumneavoastra. Secretul consta in a mentine intotdeauna pila paralela cu unghia si a realiza miscari lejere de du-te-vino. Daca nu faceti acest lucru, riscati sa va afectati cheratina. Unghiile devin fragile, iar varfurile nu vor mai fi drepte. Pentru un contur rotunjit, insistati pe margini, pentru a accentua curbele.

Daca unghiile sunt marcate de striatii sau sunt ingalbenite, utilizati pila de suprafata pentru stralucire, inlaturand aceste efecte dizgratioase. Atentie insa! Nu abuzati de acest instrument, pentru ca veti fragiliza unghia!

Al doilea pas: Inmuierea

Pregatiti-va un bol cu apa calduta in care sa va inmuiati unghiile. Aceasta nu trebuie sa fie nici prea calda, nici prea rece, pentru ca epiderna mainilor este vulnerabila si diferentele mari de temperatura o agreseaza. Puteti adauga inauntru si putin ulei de masline pentru a va hidrata pielea. Inmuierea unghiilor nu trebuie sa dureze prea mult (maximum un minut). Dupa aceasta baie hidratanta, stergeti bine mainile, fara sa frecati, si pregatiti-va pentru urmatoarea etapa.

Al treilea pas: Eliminarea cuticulelor

Utilizati o crema sau un gel special pentru conturul unghiilor. Masati locul cu degetele, pentru a dezlipi pielitele, apoi inlaturati-le cu ajutorul instrumentului special din trusa de unghii. Acest lucru trebuie realizat fara sa apasati sau sa presati intens. In fiecare zi, masati-va cu un ulei special pentru inmuierea cuticulelor.

Al patrulea pas: Intaritor pentru unghii

Daca aveti unghiile moi, trebuie sa le oferiti mai multa fermitate cu ajutorul unui intaritor special pe baza de cheratina. Dupa aceea, puteti aplica lacul sau oja de unghii dorita, avand grija ca stratul sa nu se afle prea aproape de cuticule.