Remedii naturale pentru durerile de cap

Durerile de cap pot fi foarte neplacute, mai ales dupa o zi intreaga in care problemele de la serviciu si treburile casnice nu v-au permis niciun moment de destindere. Si atunci, ce-i de facut? In loc sa va aruncati asupra dulapiorului de medicamente, mai bine apelati la niste remedii absolut naturale, al caror efect benefic este dovedit.

1. Consumati peste mai des. Acizii grasi omega-3, care se gasesc din belsug in carnea de peste, sunt, in general, foarte buni pentru sanatate. Ajuta la reducerea tensiunii arteriale, reduc trigliceridele si inflamatiile arteriale si sunt buni si pentru articulatii. In plus, ajuta si la combaterea durerilor de cap.

2. Poate ca vine ca o surpriza, dar cafeina functioneaza cand vine vorba despre migrene. Functioneaza in acelasi mod ca ibuprofenul, iar, pentru rezultate maxime, cea mai buna este o combinatie intre cele doua.

 

3. Ghimbirul combate si el durerile de cap. Actioneaza ca un antihistaminic si un antiinflamator natural. Stopeaza cresterea in intensitate a durerilor.

4. Alimentele bogate in vitamina B12 (carnea rosie, ficatul, lactatele, crabul, tonul sau galbenusul de ou) sunt bune pentru pomparea de energie in celulele de la nivelul musculaturii si creierului. In tratarea migrenelor, sunt la fel de eficace ca aspirina.

5. Alimentele bogate in magneziu, precum legumele cu frunze verzi, nucile si alunele de tot felul, semintele si cerealele integrale pot reduce atacurile migrenice. In plus, magneziul este necesar pentru mai mult de 300 de reactii biochimice din organism. Ajuta la regularizarea nivelului de zahar in sange, la echilibrarea functiilor musculaturii si nervilor, la ritmul cardiac, tensiune etc.

6. Carbohidratii complecsi, care se gasesc in paine integrala, orez, paste si legume asigura energia de care are nevoie corpul pentru a functiona in parametri optimi. Ajuta la reducerea frecventei si duratei migrenelor, totodata reducandu-le intensitatea.

7. O alta modalitate de a combate migrenele este aromaterapia. Esentele de mere verzi sunt dintre cele mai bune in reducerea durerilor cauzate de migrene.

8. Deseori, puteti incerca si varianta unei bai calde si a unui ceai de tei. Teiul va va linisti si va va ajuta sa va odihniti. Daca primiti si un masaj de la un membru al familiei, totul va fi perfect!