Reguli pentru un gomaj corporal reusit

Gomajul corporal va garanteaza o piele frumoasa, matasoasa si lipsita de probleme, mai ales daca realizati acest tratament de doua ori pe saptamana, inainte de dus. Daca nu cunoasteti regulile de buna utilizare a gomajului, va dezvaluim secretele de baza ale acestei ingrijrii corporale.
La ce este bun?
Gomajul reprezinta un gest esential pentru sanatatea si frumusetea pielii dumneavoastra, permitand eliminarea celulelor moarte si mentinerea unei epiderme fine si sanatoase. Exfolierea tesutului mort al pielii ajuta, de asemenea, la regenerarea epidermei.
De cate ori pe saptamana?
Este indicat sa procedati la un gomaj cu creme exfoliante de doua ori pe saptamana in cazul in care aveti o piele normala si o data pe saptamana daca aveti o piele cu tendinte de uscare.
Cand?
Seara, inainte de dus, este momentul ideal pentru a aplica un produs exfoliant. Atunci cand vorbim de situatii speciale, ca expunerea la soare de exemplu, cel mai indicat este sa va faceti un gomaj inainte de a pleca la plaja, pentru a favoriza bronzarea. De asemenea, cum exfolierea face pielea mai permisiva, puteti realiza un gomaj inainte de aplicarea altor produse de ingrijire, ca laptele sau uleiurile de corp hidratante.
Este indicat sa utilizati o manusa?
Nu este obligatoriu, dar manusile va permit sa intindeti mai bine produsul, sa frecati mai bine corpul pentru a elimina celulele moarte si a stimula circulatia sanguina si sa eliminati mai bine produsul in timpul clatirii.
Nu uitati insa ca nu este indicati sa apasati cu prea multa ravna asupra pielii. Insistati asupra zonelor mai problematice, ca fesele, pulpele, soldurile si sanii, dar fara sa presati inutil sau sa va produceti iritatii.
Lotiune de gomaj home-made
Ingrediente: 200 g zahar cristalizat, 350 ml ulei de migdale, 20 picaturi de ulei esential de portocala, 5 picaturi de ulei esential de ylang-ylang.
Amestecati uleiul de migdale cu picaturile de ulei esential, apoi varsati amestecul pesta zaharul tos. In locul uleiurilor propuse de noi, puteti utiliza dupa dorinta aromele preferate.
Aplicati pasta cu miscari circulare si terminati cu o clatire cu apa din abundenta.