O piele stralucitoare cu ajutorul bananelor!

Pentru ca se apropie sarbatorile de iarna iar noi, doamnele, ne dorim sa aratam perfect, vom incepe o serie de sfaturi pentru a intampina perfect Craciunul si Noul An. Bananele sunt fructe de sezon. Sa vedem la ce anume le mai putem folosi!
Bananele sunt unele dintre cele mai hranitoare fructe pe care le avem la dispozitie. Contin cantitati importante de magneziu, potasiu, zinc, iod, fier, vitaminele A si B, E, F si multe altele. Mastile de fata care contin banane sunt eficiente in special impotriva tenului uscat si a ridurilor. De asemenea, actioneaza foarte bine pentru un aspect mai fin al pielii. 
Masca cu miere si banane pentru piele uscata
Aveti nevoie de o banana si de o lingura de miere. Incalziti mierea pana devine lichida (nu trebuie sa friga). Adaugati peste banana curatata si amestecati pana obtineti o consistenta care sa ii permita sa fie aplicata pe fata.  Intindeti pasta cu o pensula sau o spatula pe fata si pe gat, si asteptati zece minute. Spalati alternativ cu apa rece si cu apa calda, la sfarsit cu apa rece. Tamponati cu un prosop curat.
Masca de fata pentru hidratarea pielii
Aveti nevoie de jumatate de avocado, jumatate de banana si jumatate de papaya. Amestecati cele trei fructe pana obtineti o pasta fina, care sa nu curga la aplicare. Intindeti cu ajutorul degetelor pe fata si pe gat, fara sa dati la ochi. Asteptati 15-20 de minute. Spalati cu apa rece si apa calda alternativ. La sfarsit, cu apa rece. Tamponati cu un prosop curat.
Masca de fata pentru toate tipurile de piele
Aveti nevoie de o lingura de suc de portocale, jumatate de banana si jumatate de lingura de miere. Incalziti mierea si adaugati-o peste celelalte ingrediente. Amestecati pana se obtine o pasta uniforma. Intindeti pe fata si pe gat, cu miscari uniforme, folosindu-va de degete. Asteptati 15 minute sa isi faca efectul si apoi spalati cu apa rece si apa calda, alternativ. Tamponati pielea cu un prosop curat.
Masca de fata cu iaurt si banane
Aveti nevoie de o banana, doua linguri de iaurt simplu, o lingura de miere, o lingura de faina de ovaz si apa minerala. Incalziti mierea pana devine lichida. Pasati banana, adaugati celelalte ingrediente si amestecati pana cand obtineti o consistenta care sa permita o aplicare optima (adaugati fie apa minerala, fie faina de ovaz). Intindeti pe fata si pe gat, utilizand o spatula. Asteptati 20 de minute si spalati cu apa calduta. Tamponati pielea cu un prosop curat.
Repetati saptamanal una dintre mastile propuse mai sus si, de Sarbatori, veti straluci cu adevarat!