Lucruri pe care nu le stiati despre corpul vostru

Inca de la nastere incepem sa ne descoperim si sa ne educam corpul. Iata cateva lucruri pe care poate nu le stiti. 
Amprente pe limba. Amatorii de filme politiste cunosc termenul de amprenta digitala. Criminalii sunt adeseori gasiti cu ajutorul amprentelor. Care este legatura cu limba noastra? Ei bine, acest organ musculos puternic si indispensabil comunicarii si digestiei poseda si el o amprenta unica fiintei umane. 
Numarul de oase pe care il detine corpul uman. Stiti din cate oase este compus scheletul uman? Trebuie sa stiti un lucru: scheletul unui nou-nascut are mult mai multe oase decat corpul unui adult, aproximativ 350. Crescand, oasele fuzioneaza intre ele, numarul lor miscorandu-se la 206, o data ce procesul de crestere s-a incheiat. 
Pielea voastra este alcatuita din fragmente. Canapeaua, fotoliile, chiar si patul vostru contin bucati din piele moarta. Puneti vina pe animalul vostru care a urcat peste tot acolo unde nu avea voie? Nu aveti dreptate! Noi oamenii, eliminam 6 000 000 de particule de piele pe ora. Intr-un an veti pierde 750 de grame de piele.
Un stomac care se reinnoieste fara incetare. Stomacul nostru este un organ care este supus mai multor probe. Cantitati foarte mari de mancare trec prin el pentru a fi degradate si apoi asimilate. Atunci cand abuzati putin de mancare puteti avea o senzatie de inacreala sau de arsuri la nivelul stomacului. Responsabili sunt acizii care sunt adevarate produse care curata tot ce trece. Stomacul se regenereaza o data la 5 zile pentru a nu fi atacat de acesti acizi puternici.
Milioane de bacterii pe cm². Pentru cei care nu stiau inca, ne impartim corpul cu niste oaspeti care pot parea respingatori sau dezgustatori, dar sunt foarte indispensabili pentru corpul nostru: bacteriile. Aparatul digestiv adaposteste aproximativ 100 de milioane de microorganisme care asigura asimilarea nutrimentilor si degradarea deseurilor care sunt toxice pentru organismul nostru. Nici pielea nu se lasa mai prejos si ofera adapost pentru 32 de milioane de bacterii pe centimetrul patrat. Marea majoritate dintre ele sunt inofensive. 
Parul blond este cel ideal. Cercetarile stiintifice au demonstrat faptul ca oamenii blonzi – cei blonzi natural bineinteles – au un par foarte frumos si mai bun deoarece au mai mult par decat ceilalti. Omul are in general in jur de 100 000 de foliculi pilosi. Cei blonzi au in jur de 146 000, cei sateni 100 000, iar cei bruneti putin mai mult: 110 000. Cat despre  roscati ei sunt cei mai putin dotati: 86 000. 
O memorie olfactiva ascutita. Plimbandu-va pe strada, un miros va gadila narile. Iata-va dintr-o data proiectati in timpul copilariei careia ii asociati acest miros. Mirosul  uman nu este atat de ascutit si fin ca si perspicacitatea prietenilor nostri cu 4 picioare, dar unele peroane au un adevarat dar olfactiv, dar pe care il pot folosi pentru a se angaja de ce nu intr-o mare parfumerie. Studiile demonstreaza ca omul este capabil sa tina minte 50 000 de mirosuri diferite. 


Litri si litri de saliva. Fara acest lichid biologic vital care este saliva, nu am fi capabili sa digeram amidonul (care este prezent printre altele in mar), nici nu am putea sa ne protejam mucoasele asa cum trebuie. Saliva le umezeste si constituie in acelasi timp o bariera antiseptica. Producerea de saliva este un reflex innascut, nu putem bloca acest proces. Omul produce in timpul vietii sale 24 000 de litri de saliva, un volum care ar ajunge sa umplem in intregime 2 piscine! 


Metri de intestine in abdomen. Aceasta parte a aparatului digestiv uman cuprinde intre 5 si 7 metri. 
Unghiile de la maini cresc mult mai repede. Ati obsevat ca va taiati mai des unghiile de la maini decat cele de la picioare? Foarte simplu: unghiile de la maini cresc mai repede deoarece acestea sunt mai expuse.