Ingrijiri ale fetei pentru fiecare anotimp

Tenul nostru are caracteristicile sale naturale: este gras, mixt, sensibil sau uscat. Dar pe langa aceste date native, inscrise in ADN, cu care trebuie sa ne confruntam, mai exista o multime de factori externi care ne solicita epiderma si o pun la grea incercare. De-a lungul antotimpurilor, conditiile externe si probele dificile de rezistenta la care este supus tenul se schimba. Caldura, umiditatea, frigul, actiunea razelor solare sunt numai cateva dintre aceste fenomene ce pot avea consecinte neplacute asupra aspectului fetei noastre.
De aceea, pe masura ce sezoanele se succed, ingrijirea corespunzatoare a fetei trebuie sa se schimbe, adaptandu-se conditiilor exterioare.
Va propunem un calendar al ingrijirii faciale, bine structurat in functie de necesitatile tenului.
Primavara, luptati impotriva excesului de sebum
In acest moment al anului, natura produce seva indispensabila aparitiei mugurilor. Acelasi lucru se intampla si cu pielea, aceasta fabricand sebum pentru a se putea hrani corespunzator. De aici se iveste insa si problema unei cantitati mai mari de grasime produse si a tendintei de ingrasare a pielii.
Acum este momentul sa utilizati produse cosmetice care regleaza productia de sebum, precum lotiunile astringente, care strang porii dilatati, ori uleiurile calmante.
Vara, ingrijiri calmante
In timpul sezonului cald, transpiratia antreneaza oxidarea pielii, iar pH-ul cutanat se modifica. Astfel pielea devine iritata si poate prezenta cosuri sau alte probleme dermatologice.
Ca solutii, optati pentru creme realizate pe baza de extract de fructe imbogatite cu vitamine, acestea avand proprietati protectoare impotriva luminii si a caldurii solare, precum si virtuti antioxidante.
Toamna, hraniti-va bine pielea
Odata cu sosirea primelor zile de racoare, pielea dumneavoastra se usuca. Sub efectul frigului si al acestei uscari, mineralele necesare regenerarii celulare se evapora, lucru care favorizeaza aparitia ridurilor.
Mizati pe  produse care contin principii active hranitoare, pentru a proteja pielea si a stopa pierderea elementelor minerale.
Iarna, oferiti stralucire tenului dumneavoastra
Frigul incetineste functiile organismului, care nu mai lucreaza la capacitate maxima, asemenea naturii care hiberneaza. Tenul isi pierde stralucirea este si devine palid.
Este momentul cel mai propice pentru a va recapata energia si tonusul, cu ajutorul cremelor cu vitamine si cu agenti activi tonifianti. De asemenea, mai puteti utiliza mastile realizate in casa, din fructe si legume, galbenus de ou, miere etc.