Fii frumoasa cu ajutorul mezoterapiei estetice!

Pielea de portocala, caderea parului, relaxarea cutanata…  Solutia pentru aceste probleme se numeste mezoterapie. Desi nu este o descoperire recenta, aceasta tehnica de injectare locala, este un aliat de nadejde pentru pastrarea frumusetii. Iata cateva informatii despre aceasta terapie.
Mezoterapia este o tehnica care a fost folosita la inceput in domenii foarte diverse, cum ar fi reumatologia, medicina sportiva sau cea infectioasa, dar a invadat putin cate putin si domeniul ultra selectiv al medicinii estetice. Atenuarea aspectului de coaja de portocala, a problemelor de circulatie, contribuirea la reintinerirea cutanata, prevenirea caderii parului, toate acestea in mai multe sedinte de injectii medicamentoase, acestea sunt principiile mezoterapiei. Mezoterapia este practicata atat de medici generalisti cat si de medici dermatologi, dar si de cei specializati in medicina estetica. Mezoterapia a fost descoperita in a doua jumatate a secolului XX, in anul 1958, de catre medicul francez Pistor. Mezoterapia este o tehnica care consta in injectarea intradermica, in minidoze, a unor amestecuri de substante utilizate atat in medicina generala (antiinflamatori), dar si produse homeopatice si fitoterapeutice. Mezoterapia este adesea utilizata pentru a ingriji si alte boli care rezista la tratamentele clasice (reumatologie, migrene), dar si pentru bolile de care sufera sportivii (tendinite), probleme ale circulatiei sanguine, anumite afectiuni dermatologice (herpes), probleme respiratorii, constituind o alternativa la chirurgia estetica. 
In serviciul esteticii. Mezoterapia estetica cunoaste de cativa ani un succes in crestere in lumea intreaga. Aceasta nu se poate practica numai de catre medici care au urmat o formare specifica. In ceea ce priveste relaxarea cutanata, termenul care se foloseste este de mezolifting. Acesta se poate practica atat pe fata, pe gat, pe decolteu cat si pe partea din spate a mainilor. Obiectivul este hranirea dermei si stimularea regenerarii celulare, tratandu-le in mod activ, fata de chirugia estetica care combate probleme superficial. Mezoterapia ajuta la imbunatatirea aspectului  tenului dupa acnee, celulita, vergeturi, cicatrici si riduri. In acelasi timp poate fi utilizata si pentru remodelarea corporala prin reducerea grasimilor din anumite zone ale corpului.
Mezoterapia este ideala pentru revitalizarea pielii. Mezoterapia da rezultate foarte bune si in cazul pielii cu aspect de coaja de portocala, participand activ la eliminarea apei si la stimularea circulatiei sanguine. Prin mezoterapie se pot vindeca chiar si ridurile. Pielea este  pregatita  prin mici intepaturi cu vitamine, iar apoi sunt adaugate cateva substante combinate in tratament in functie de propria strategie a mezoterapeutului, exact in ridurile fetei. La inceput, se inteapa stratul epidermal cu un ac, iar pielea este acoperita cu vitamine, dupa care se introduc substantele active in riduri. Alopecia poate vindeca si ea cu ajutorul mezoterapiei. In tratarea celulitei se traseaza o schema exact pe corpul bolnavului, iar efectele sunt vizibile doar dupa patru saptamani.
Tehnica mezoliftului consta in reintinerirea faciala nechirurgicala-care presupune microinjectarea unui amestec de produse naturale stimulandu-se in acest fel regenerarea tegumentara din profunzime catre suprafata. Mezoliftul se poate aplica pe urmatoarele zone: frunte, colturile ochilor, ridurile de la baza nasului care coboara inspre colturile gurii, ridurile de deasupra buzei superioare, zonele de dinaintea urechii precum si zonele de laxitate mandibulara. De asemenea mezoterapia se poate aplica si pentru ridurile de la nivelul gatului, ale decolteului precum si pentru partea dorsala a mainilor. Durata tratamentului poate varia in functie de problema si de gravitatea acesteia. Sedintele se fac o data pe saptamana timp de o luna, o luna si jumatate sau chiar doua luni. 
Contraindicatiile mezoterapiei sunt in cazul bolilor acute, al tumorilor si al bolilor oncologice, al diabetului, herpesului, nevropatiilor si sindromului hemoragic. Mezoterapia se adreseaza mai ales pacientilor care nu au multe kilograme de dat jos, si care vor sa scape de o celulita de „suprafata”.