Ce inseamna un stil de viata sanatos

De cativa ani se tot vorbeste despre un stil de viata sanatos. Se pare ca stilul de viata sanatos este singura solutie pentru ca noi sa fim frumosi, sanatosi, sa avem siluete zvelte, sa nu ne imbolnavim de diferite afectiuni. Dar, ce inseamna exact un stil de viata sanatos? Cum poti avea un stil de viata sanatos cand esti inconjurat de alimente pline de E-uri, de alimente pline de coloranti si conservanti? Cum putem sa fim sanatosi intr-o lume a sedentarismului? La toate aceste intrebari vom incerca sa raspundem in randurile urmatoare.
Vrem sa traim 100 de ani ca la 18 ani. La fel de frumosi, sanatosi, plini de viata. Este posibil? Evident ca nu este posibil. Putem insa, sa ne apropiem de aceasta varsta si sa avem o viata cu adevarat frumoasa, adoptand un stil de viata sanatos, bazat pe moderatie si vointa. 
Este greu sa rezisti mancarii de la fast-food cand toti colegii de birou consuma astfel de alimente. Este greu sa mergi singur sa faci miscare intr-un parc cand prietenele tale urmaresc serialul preferat. Este greu sa ne schimbam brusc stilul de viata. Insa este necesar! Daca generatiile parintilor nostri puteau manca orice fara sa se ingrase, in cazul nostru lucrurile stau total opus. Si acest lucru se datoreaza alimentelor pe care noi le consumam: nesanatoase, preparate necorespunzator etc. Sa nu uitam si faptul ca parintii nostri mancau tot ce-si doreau dar erau si mult mai activi decat noi, respirau si un aer mult mai curat. 
Astazi, cand tot in jurul nostru este nociv, este greu sa mentii un echilibru. Insa, doar de tine depinde sa adopti un stil de viata sanatos, bazat pe echilibru. Da! Un stil de viata sanatos inseamna echilibru. Echilibru intre miscare si repaus, echilibru in ceea ce mananci, in tot ceea ce faci si consumi. Si pe langa echilibru mai este nevoie de o vointa de fier care sa te ajute, indiferent de situatie, sa consumi ultima masa la orele 18.00, sa faci zilnic cel putin 30 de minute de miscare, sa dormi minim 6 ore pe zi, sa iubesti constant, sa zambesti si atunci cand nu ai un motiv. Toate aceste lucruri, imbinate armonios si echilibrate, te vor ajuta sa ai un stil de viata sanatos!