Afla ce tip de celulita ai

Celulita se refera la grasimea cu aspect neplacut de sub piele si la excesul de fluide din tesuturi. Definita strict, este o alterare a tesutului conjunctiv ca urmare a acumularii grasimii in adipocite si are ca urmare imbatranirea tesutului prin actiunea glucozei asupra fibrelor de colagen si elastina, tulburari la nivelul circulatiei limfatice si sanguine, care favorizeaza retentia de apa si toxine. Aceasta afectiune poate fi superficiala sau profunda, localizata sau difuza.

Majoritatea femeilor au celulita (estimat peste 95% din femeile cu varsta mai mare de 20 de ani). Se localizeaza in general in jumatatea inferioara a corpului dar nu numai (celulita profunda apare si pe ceafa, torace, brate, glezne, genunchi sau de-a lungul coloanei vertebrale).

Celulita trece prin mai multe stadii si anume:

1. Celulita flasca

Aspect exterior: depunere usor deformata a liniei corporale, pliul cutanat se deplaseaza cu usurinta, aspectul „coaja de portocala” este insesizabil cu ochiul liber, ci numai cand formam pliul cutanat. Un masaj bine facut poate sa ajute la revigorarea circulatiei sanguine si limfatice locala si poate reda pielii un aspect placut, mai ales daca masajul este facut folosind uleiuri – ulei ultra slabire – bogat in uleiuri vegetale cu proprietati nutritive si elasticizante, este optim pentru un masaj de drenare si lipolitic, multumita actiunii specifice de fosfaslimming. Ideal pentru a fi imbogatit cu Fosfacomplex O.E. care cresc activitatea infuzand o parfumare profunda si intensa. Recomandat pentru cei care fac un masaj util in lupta de retinere a apei si stimuleaza microcirculatia actionand direct pe factorii majori care duc la dezvoltarea pielii cu aspect de coaja de portocala.

2. Celulita compacta:

Aspect exterior : depuneri pe coapsa supero-externa in special fese, zona abdominala. Pliul cutanat nu este mobil, se simte un turgor plin, zona este usor dureroasa la palpare, denivelari vizibile ale tegumentului. In acest stadiu va recomand Gelul ultra slabire – gel opac cu margele de cafeina si absorbtie rapida, ideal pentru un masaj de golire si stimulare a microcirculatiei periferice. Asigura o buna actiune datorita prezentei de iod si de saruri, de fosfaslimming, margele de cofeina. Ideal pentru acasa, pentru gimnastica (sala de sport) si pentru oricine are putin timp liber si doreste sa lupte impotriva celulitei. Iar dupa aplicarea gelului se aplica Crema ultra slabire – emulsie cremoasa cu actiune de reducere in centimetri si de drenare, creata pentru a efectua un masaj care are ca scop sa reactiveze microcirculatia periferica, actionând cu privire la cauza de grasime localizata in grasime. Proprietatile ei permit realizarea unui bun masaj, in urma caruia se obtine un drenaj si se reduce depozitul de grasime localizat. Este ideala pentru a combate celulita in profunzime, dar si aparitia cojii de portocala datorita actiunii lipolitice si drenante.

3. Celulita fibroasa-edematoasa:

Aspect exterior : depuneri inestetice, pielea are un aspect de „valuri”. Depozitele de celulita sunt evidente cu aspect de noduli, palpare dureroasa a pliului cutanat. Apar modificari in circulatia limfatica si microcirculatie, oxigenare defectuoasa, retentie de deseuri toxice, vergeturi, venectazii etc. Incepeti prin a folosi pe langa gel ultra slabire si crema ultra slabire si Namol ultra slabire termo – namol – crema inovatoare, usor de aplicat si rapid absorbita prin masaj, fara a fi nevoie de clatire. Actiune sa de slabire se datoreaza actiunii FosfaSlimming, combinata cu actiunea sarurilor iodate si a celei drenante. Actiunea este de aparitia unei mâncarimi usoare si roseata, combinata cu senzatia de caldura. Spre deosebire de namolurile traditionale, aceasta e usor de folosit deoarece nu necesita indepartarea prin clatirea cu apa ci este de ajuns sa se maseze pâna la absorbirea completa dupa timpul de expunere. Ideal pentru a combate celulita si coaja de portocala, multumita actiunii lipolitice si drenante. Face pielea mai neteda si tonifiata, reducere grasimea localizata cu un tratament continuu si repetat.

4. Celulita grava :

Pielea capata un aspect de movilite si desfigureaza corpul. Coapsele si picioarele incep sa semene cu un aluat dospit, care a fost gaurit intens cu degetul. Celulita in acest stadiu este o boala cu dereglari severe de circulatie, cu umflaturi masive, dilatarea venelor. Pielea devine dureroasa la atingere. Deja in acest stadiu este nevoie de o ingrijire suplimentara a pielii si de aceea va recomand sa introduceti in masaj si Cellaroma – sinergie anticelulitica de uleiuri esentiale de scortisoara si ghimbir. Ideala pentru tratamentul estetic contra celulitei.Ardes Cosmetici