Sportul de dimineata! Exercitii pilates pentru abdomen

Miscarile pe care ti le prezentam au un nivel de dificultate ridicat, dar rezultatele vor fi pe masura. Rezerva-ti in cel putin trei dimineti dintr-o saptamana 10 minute pentru a le executa. Iar daca ai grija si de dieta in mai putin de o luna abdomenul tau va fi mai plat decat sperai.

Incepe cu un exercitiu simplu pentru abdomen ca sa iti incalzesti musculatura.

Asaza-te cu spatele pe saltea, picioarele flexate, talpile pe sol. Tine palmele sub ceafa si ridica omoplatii de pe sol. Pe urcare expiri, pe coborare inspiri. Efectueaza 2 seturi a 8 repetari fiecare.

Acum poti creste gradul de dificultate. Pentru urmatoarele exercitii efectueaza un set de 8 repetari. Apoi 2 seturi a cate 10 repetari fiecare. Iar la final inca un set de 8 repetari. Incearca sa nu faci pauze intre seturi.

Intinde-te pe sol cu bratele in prelungirea trunchiului. Ridica de pe sol bratele, apoi umerii si trunchiul pana cand acesta este perpendicular pe sol. Picioarele raman lipide de saltea. Coboara treptat, inspirand. (Pe urcare expiri, pe coborare inspiri.)

Asaza-te in fund pe saltea cu picioarele usor flexate si talpile pe sol. Bratele sunt intinse in fata, paralele cu solul. Lasa-te usor pe spate, cat de mult poti – talpile nu se desprind de podea. Intinde bratul drept in lateral si roteste trunchiul dupa el. Adu-l inapoi. Urca trunchiul la pozitia de start. Coboara din nou lent. Intinde bratul stang in lateral si roteste-te dupa el. Adu-l inapoi si revino la pozitia initiala. Expira cand cobori si rotesti. Respira cand urci.

Intinde-te pe lateral – corpul este in linie dreapta. Bratul drept este intins sub cap, iar palma fixata pe sol. Bratul stang este sprijinit pe coapsa corespunzatoare. Sprijina-te in palma de pe sol si incordeaza bine abdomenul. Simultan, ridica trunchiul si picioarele de pe podea, cat de mult poti. Mentine 3 secunde, apoi coboara. Practic tot corpul se sprijina in partea inferioara a abdomenului. Efectueaza cele 4 seturi, apoi schimba partea.

Intinde-te pe sol. Flexeaza picioarele la 90 de grade si lipeste-le de un perete. Fundul este la cativa centrimetri de perete. Ridica-te si incearca sa atingi varfurile picioarelor cu palmele. Revino pe sol. Pe urcare expiri, pe coborare inspiri.

Din aceeasi pozitie ca cea de mai sus du bratele, alternativ, in stanga si in dreapta picioarelor.

Pentru acest exercitiu ai nevoie de o saltea care nu aluneca pe podea.

Stai la fel ca in ultimele 2 exercitii, doar ca picioarele sunt usor flexate, iar talpile sprijinite pe perete. Indoaie piciorul drept si pune talpa dreapta deasupra genunchiului stang.  Palmele sunt sub ceafa. Simultan, ridica fundul si omoplatii de pe sol. Practic corpul se sprijina in partea din centru a spatelui. Efectueaza astfel 2 din cele patru seturi. Pentru urmatoarele doua schimba pozitia picioarelor.

Intinde-te pe spate si adu genunchii la piept. Tine-i astfel pentru cateva secunde.

Antrenamentul s-a terminat. Esti gata pentru o zi in forma maxima.

LadyFit.ro