Sa slabim fara efort prin electrostimulare

Electrostimularea este un tip de fitness pasiv, care foloseste electrozi conectati la un aparat special pentru a transmite muschilor impulsuri electrice slabe ce ii fac sa se contracte, consumand astfel energie. Rezultatul este pierderea surplusului de grasime si diminuarea celulitei.

 
 

Prin electrostimulare, slabirea se face mai putin in kilograme (este posibil sa pierdeti doar cateva sau deloc) si mai mult in centimetri. Saloanele de frumusete promit o slabire de pana la 10-15 centimetri in zona abdominala, la persoanele cu peste 80 kg greutate si de pana la 4-10 centimetri la persoanele sub 80 de kilograme. De fapt, rezultatele depind in mare masura de numarul de sedinte (ideal este sa faceti 10-15), dar si de dieta si celelalte tratamente facute. Astfel, slabirea va fi mult mai evidenta daca tineti in acelasi timp o dieta usoara si daca puteti combina electrostimularea cu masaj, termocuverta sau alte tratamente asemanatoare.

 

Electrostimularea este o gimnastica pasiva care nu necesita efort din partea dumneavoastra. Nu trebuie decat sa va intindeti pe pat si sa va relaxati. Electrozii vor lucra in locul dumneavoastra, contractand muschii pe care au fost aplicati. Astfel nu transpirati si nu obositi deloc. Se estimeaza ca 45 de minute de electrostimulare, cat dureaza o sedinta normala, echivaleaza cu sase ore de fitness la sala. Bineinteles, rezultatele depind si de intensitatea cu care se lucreaza, in functie de cat poate fiecare sa suporte.

 

Aparatul de electrostimulare se poate regla la intensitati diferite. Cea mai slaba este echivalentul unui masaj, iar cea mai puternica este ca un fitness intensiv. Din pacate, nu toata lumea poate sa suporte cel mai de sus prag al aparatului respectiv. Dar electrostimularea se aseamana cu exercitiile la aparate pe care le faceti la sala. Pentru rezultate foarte bune este indicat sa fie combinata cu exercitii cardio (alergare, gimnastica aerobica, tae-bo) pentru ca un antrenament complet trebuie sa includa cele doua tipuri de exercitii, aerobe (cardio) si anaerobe (elecrostimularea). Folosirea curentului electric pentru a stimula muschii poate suna ca o tortura. Nu este deloc asa. Electrostimularea se foloseste de multi ani in institutiile medicale pentru fizioterapie, refacerea tonusului muscular la pacientii care nu se pot misca din pat, etc. Asadar nu este o inventie a saloanelor de frumusete, iar beneficiile ei sunt recunoscute de mult timp in lumea medicala. Aparatul de electrostimulare contine un numar de electrozi (de obicei 24) care se aseaza dupa scheme specifice, pe zonele cu probleme. Ei sunt facuti din silicon si se prind pe corp cu benzi elastice. Pozitionarea lor se face de catre personalul salonului, care cunoaste exact zonele pe care trebuie montati. Numarul mare de electrozi permite lucrarea mai multor zone simultan, de la coapse pana la abdomen si pectorali, ceea ce nu se poate spune despre exercitiile de fitness care, chiar daca lucreaza mai multi muschii ii solicita in mod inegal, deformand aspectul corpului.

 

Pentru rezultate bune, este nevoie de mai multe sedinte (ideal 12-15), insa primele rezultate se observa dupa primele 3 sedinte. Sedintele se efectueaza cu o frecventa de 3-4 pe saptamana, pana la obtinerea rezultatelor dorite, apoi se face, pentru intretinere, cate o sedinta la 7-10 zile.

Electrostimularea este indicata celor care vor sa slabeasca, sa scape de celulita, celor care au slabit deja, dar si-au pierdut masa musculara, celor care vor sa-si defineasca musculatura. Beneficiile se extind si asupra pielii, care devine mai ferma si mai supla, imbunatatindu-se circulatia sanguina.

 

Tratamentul nu este indicat persoanelor cardiace, personelor care au tije metalice sau sterilet metalic. Nici gravidele si mamicile care alapteaza nu pot face electrostimulare. Dupa nastere, acest tratament este util si pentru slabire, dar si pentru tonifierea sanilor solicitati de sarcina si alaptare. Insa trebuie sa asteptati pana la intarcarea copilului, iar daca nu alaptati, cel putin sase saptamani de la nastere.