Pilates pentru coapse cu Cori Gramescu

Pentru o femeie e important sa aiba muschi tonifiati, dar e important sa ramana si eleganta si feminina, asa ca aceste exercitii inspirate din metoda Pilates te vor ajuta sa ajungi la acest rezultat dupa doar cateva minute de exercitii pe zi.

Poti participa la ore de antrenament la Ladyfit, unde vei lucra exercitii diversificate si vei avea rezultate foarte rapide sau poti incerca sa faci exercitiile de mai jos acasa, pentru a simti cat de benefic este acest tip de antrenament!

Intinde-te pe spate, cu mainile pe langa corp si abdomenul bine incordat. Tine talpile departate la nivelul bazinului si picioarele paralele. Genunchii sunt flexati intr-o maniera confortabila. Incordeaza fesele, impinge in calcaie si ridica bazinul de pe sol. Ai mare grija sa nu arcuiesti coloana, mentinand permanent abdomenul si fesele in tensiune. Expira si ridica lent de pe sol un picior, pana cand coapsa devine perpendiculara pe sol si genunchiul cu care lucrezi este flexat la 90 de grade. Ai grija sa mentii bazinul paralel cu solul, in timp ce cobori talpa pe sol si ridici celalalt picior.  Este un exercitiu excelent pentru muschii coapsei si pentru fese, iar pentru rezultate notabile poti executa 2 seturi a cate 10 repetari.

Intinde-te pe laterala, cu capul sprijinit pe bratul flexat si piciorul de pe sol indoit. Mentine spatele drept, abdomenul incordat si mana de deasupra sprijina trunchiul la nivelul toracelui. Intinde piciorul de deasupra in linie cu trunchiul si mentine coapsa incordata. Ridica lent piciorul de la sol pana la nivelul bazinului, apoi revino pe sol. Executa lent 2-3 seturi a cate 10 repetari, apoi schimba piciorul.

Ramai pe laterala, in aceeasi pozitie ca la exercitiul de mai sus. Incordeaza bine abdomenul si trage genunchiul la piept, mentinand tot timpul piciorul paralel cu solul.  Miscarea este una lenta si uniforma, fara a suprasolicita soldul. Executa 2 seturi a cate 10 repetari, apoi schimba piciorul. Este un exercitiu excelent pentru coapse si fese, cu conditia sa lucrezi atent si controlat.

Tot pe laterala se desfasoara si acest exercitiu. Trage amandoi genunchii la piept astfel incat sa formeze un unghi de 90 de grade  si incordeaza bine abdomenul si spatele. E important sa mentii bazinul perpendicular pe sol, fara sa rotesti trunchiul in spate. Incordeaza fesele si deschide soldul astfel incat piciorul de deasupra sa se ridice lent spre tavan, mentinand tibia paralela cu solul. Executa lent 2 seturi a cate 10 repetari si vei observa cat de eficient este acest exercitiu pentru fese. 

Exercitiile de Pilates pe care Cori Gramescu le preda la LadyFit sunt extrem de eficiente pentru remodelarea coapselor.