Nouveau Pilates – o provocare pentru abdomen

Toata lumea stie  ca exercitiile Pilates sunt cele mai eficiente pentru modelarea unui abdomen plat si ferm. Iar Nouveau Pilates este cea mai noua abordare in predarea acestor exercitii.  Asa ca pune-ti o muzica dinamica si antrenanta, incearca sa maresti ritmul de la o repetare la alta si nu uita sa te provoci de fiecare data! Ai parcurs tot setul de exercitii? Nici o problema, incearca sa il mai faci inca o data, de data asta mai rapid si fara sa iei pauze! Nouveau Pilates este despre energie, provocare si fun! Asa ca nu uita sa aduci toate aceste elemente in antrenamentele tale pilates!


Single leg stretch  

Incordeaza abdomenul, mentine spatele drept si ridica umerii si picioarele de pe sol. E important sa mentii tot corpul in tonus, cu picioarele incordate si varfurile intinse.

Fara sa misti umerii, muta palmele de o parte si de alta a coapselor, apoi intinde lent cate un picior pe diagonala. Trebuie sa incordezi bine abdomenul, sa mentii corpul nemiscat si sa intinzi perfect piciorul.  Revino pe centru, apoi intinde celalalt picior. Executa lent 10 repetari


Double leg stretch

Incordeaza abdomenul, ridica umerii de pe sol si trage picioarele la piept, mentinand calcaiele lipite si genunchii mult departati. Abdomenul sustine trunchiul nemiscat, bratele mentin echilibrul si  talpile sunt flexate la maxim.

Expira si intinde lent amandoua picioarele spre diagonal, in timp ce intinzi mainile deasupra capului. Pe durata acestei miscari e important sa nu apropii omoplatii de sol si sa nu suprasoliciti articulatia umarului. Inspira si revino lent in pozitia initiala, fara sa relaxezi corpul.  Executa lent 10 repetari, iar daca vrei sa te provoci, incearca si al doilea set de exercitii.

Teaser variation

Intinde-te pe spate, mentinand spatele drept, mainile la ceafa, picioarele intinse si departate si talpile flexate. Incordeaza picioarele si abdomenul, ai grija sa nu arcuiesti spatele si desprinde coloana de pe salteluta.

Mentine pozitia, apoi  ridica picioarele de la sol fara sa indoi genunchii pana cand corpul tau formeaza un V. Stabilizeaza pozitia si intinde lent mainile, prinzand degetele picioarelor.  Stabilizeaza si mentine 10 secunde, apoi revino lent pe sol in pozitia initiala.  Insista asupra formei corecte de executie si provoaca-te pana la 5 repetari corecte.

Boomerang

Asaza-te in sezut, cu picioarele perfct intinse si incrucisate, mentinand spatele drept si palmele apropiate de bazin.  Incordeaza abdomenul si curbeaza coloana vertebrala spre spate, pana cand umerii ajung pe sol. Incordeaza abdomenul si incepe sa ridici picioarele de pe sol, pana cand ajung peste cap, paralel cu solul. In acest moment e foarte important sa mentii genunchii intinsi, picioarele paralele cu salteaua, abdomenul incordat si mainile intinse. Expira si lasa bazinul si picioarele sa coboare spre sol, radicand concomitant umerii de pe saltea. Picioarele se opresc la diagonala, spatele este usor flexat si mainile se intend spre spate, mentinand poza in echilibru. Expira si coboara lent picioarele pe sol pana cand revii in pozitia initiala.  Este un exercitiu complex si solicitant, asa ca iti recomandam sa faci cate repetari iti sunt confortabile, cu conditia sa te concentrezi asupra formei de executie.

 LadyFit