Mentineti-va in forma dansand

Mai mult decat un sport, dansul este o arta a corpului care atrage din ce in ce mai multa lume. Motivul? Dansul este accesibil tuturor si va propune o gama larga de unde puteti alege: de la dansul clasic la hip-hop, trecand prin salsa, exista tipuri de dansuri pentru toate gusturile.

Diferite tipuri de dans. Dansul artistic cuprinde mai multe categorii: dansul clasic, contemporan, jazzul dar si hip-hopul, dansul african, oriental, indian, capoeira, flamenco si chiar step. Acest tip de dans este atat tehnic, estetic, cat si creativ. Nu trebuie sa va ingrijorati insa, deoarece il puteti practica ca amatori intr-o atmosfera foarte relaxanta. Jazzul si baletul sunt doua stiluri de dans care implica foarte multe intinderi si sarituri in aer, miscari care va vor solicita cea mai mare parte a musculaturii picioarelor.   

Dansul de societate (numit si dans de salon) este o activitate distractiva intr-un cadru adesea festiv. Acesta poate fi practicat individual (Twist, Charleston) sau in cuplu (Vals, Java, Tango), uneori chiar si in grup (Madison). Este un tip de dans care nu cere o conditie fizica specifica, nici un echipament special. Este un dans care ofera numeroase benficii celui care il practica: antreneaza memoria, mentine supletea corpului si asigura mentinerea in forma.

Dansul sportiv este o activitate sportiva completa. Va puteti distra inca de la primele cursuri, si asta chiar daca nu aveti un partener. Cele mai pasionate dintre voi pot merge chiar si mai departe, participand la competitii. Samba, Cha-cha-cha, Rumba, Passo Doble, Rockul acrobatic…fiecare din aceste dansuri are specificul sau, depinde doar de voi sa alegeti cel care vi se potriveste cel mai bine. Avantaje: grasimile se ard intr-un  mod uniform; de asemenea, dansul va va  imbunatati respiratia, dansul previne aparitia osteoporozei si, nu in ultimul rand, creeaza o stare de bine prin eliberarea endorfinelor, denumit hormonul „fericirii”.

Un sport potrivit pentru mine? De ce nu? Dansul se poate practica la orice varsta, chiar daca sunteti incepatori! Este un sport ideal pentru tinuta, tonicitate si suplete. Corpul se transforma iar muschii se lucreaza. Dar, in acelasi timp, dansul este scoala unde ne educam rabdarea si rigurozitatea. Va va trebui ceva timp pana sa invatati regulile de baza, dar rezultatele obtinute sunt pe masura! Ganditi/va ca nimeni nu va va judeca si ca sunteti inainte de toate acolo dintr-o placere personala.

Unde puteti practica sportul? O solutie ca sa gasiti o scoala de dans, ar fi sa puneti mana pe telefon. In majoritatea timpului puteti incepe in orice moment al anului.Sfaturi de urmat.
Ca si in cazul celorlalte sporturi, sticla de apa este indispensabila. Beti multa apa inainte, in timpul si dupa efortul depus, si asta mai ales vara. Foarte important este sa alegeti cursurile de dans in functie de nivelul vostru. Orice e posibil daca aveti motivatia necesara!

Etape de urmat.

  1. Alegeti tipul de dans care va atrage: dans clasic, dans modern, jazz, dans oriental, salsa, step, rock’n’roll, etc.
  2. Inscrieti-va la un curs de dans.
  3. Trebuie sa fiti riguroase si serioase, dar in acelasi timp nu uitati sa va si distrati.
  4. Daca nu doriti sa va inscrieti la un curs colectiv, sau daca nu va permiteti un antrenor personal, puteti foarte bine sa dansati chiar la voi acasa. Important este sa va miscati si sa va solicitai muschii care nu sunt obisnuiti sa fie lucrati.
  5. Asigurati-va ca nu veti fi deranjate.
  6. Luati pe voi haine lejere si confortabile.
  7. Alegeti o muzica antrenanta, ritmata, iar in cazul in care locuiti la bloc si nu doriti sa va deranjati vecinii, folositi castile.

Distractie placuta!