Cum sa raman motivata si sa nu renunt la exercitiile fizice?

Multora dintre cei care se apuca de un program de exercitii fizice le dispare motivatia, la un moment dat. De aici pana la a renunta de tot nu mai este decat un pas. Ce se poate face sa ramaneti motivata? Iata cateva sfaturi care va pot fi de ajutor.

1. Primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa va intrebati de ce v-ati apucat de exercitii. Care au fost motivele care v-au determinat atunci, la inceput, sa va angajati intr-o asemenea aventura, desi chiar de atunci erati convinsa ca nu va fi usor. Vreti sa fiti in forma, sa slabiti, sa deveniti mai sanatoasa, sa aratati bine la intalnirea cu colegii de liceu etc. Odata ce v-ati reamintit motivele, scrieti-le pe o foaie de hartie si lasati loc sa mai adaugati.

2. Stabiliti-va tinte de atins. Unele pe termen scurt, altele pe termen lung. Acestea sunt foarte importante pentru reusita dumneavoastra. Va mobilizeaza si va dau speranta ca se poate si mai bine. Asigurati-va ca nu va impuneti niste tinte foarte greu de atins, sa nu fiti dezamagita daca nu reusiti sa le depasiti.

3. In fiecare luna, faceti-va cate o fotografie si comparati-o cu cele din lunile care au trecut. O sa observati imediat diferentele.

4. Asigurati-va ca faceti corect exercitiile. Daca nu, exista riscul sa va accidentati. In plus, nici rezultatele nu vor fi la fel de vizibile.

5. Daca aveti o prietena care si ea vrea sa faca exercitii, formati o echipa. In doi, timpul trece mai repede. Daca va place sa lucrati singura, puteti sa va alegeti ceva placut de facut in acest timp: ascultati muzica sau o carte audio.

6. Pe aceeasi foaie de hartie, notati scuzele pe care le-ati mai folosit anterior, cand ati vrut sa va lasati de exercitii, pentru a nu le mai repeta.

7. Aveti rabdare si fiti intelegatoare cu dumneavoastra. Nu va agitati prea tare daca ati ratat o zi sau doua de exercitii. Puteti recupera!

8. Variati exercitiile pe care le faceti. Astfel, riscul de a va plictisi este mai scazut. De asemenea, puteti incerca noi sporturi amuzante, precum voleiul pe plaja, bedmintonul, ping-pongul sau, de ce nu, fotbalul.

9. Nu cedati!