Cum sa ne alegem pantofii de sport perfecti?

Acum ca v-ati hotarat sa incepeti programul acela de exercitii, de alergari, de mers pe jos (sau de orice, atata timp cat faceti miscare), trebuie sa achizitionati si echipamentul adecvat. Daca, pana la urma, niste pantaloni scurti si un tricou rezolva o parte din problemele de tinuta, o atentie deosebita  trebuie acordata incaltarilor. Poate nu stiati, dar o pereche de pantofi de sport corect aleasa va poate face viata mult mai usoara, ca sa nu mai vorbim ca va pot feri de tot felul de afectiuni nedorite, de accidentari etc. Asadar, cum sa ne alegem pantofii de sport perfecti?

Alegeti pantofi de sport care permit pielii sa respire. Pantofii din plasa sau tesatura sunt mai indicati decat cei din piele si sunt si mai usori.

Cumparati niste pantofi in care sa puteti misca degetele liber, pastrand o distanta de cam un centimetru intre degetul cel mai lung de la picior si margine.

 

Ar trebui sa alegeti niste pantofi care sunt mai largi in partea din fata a labei piciorului, in acelasi timp avand calcaiul fixat, astfel incat sa nu alunece. Aceasta chestiune poate fi rezolvata incercand sa lasati sireturile mai lejere sau mai stranse, pana va simtiti confortabil.

In partea din fata, sub degete, talpa unui pantof de sport special pentru mers trebuie sa fie mai putin rigida decat a unuia pentru alergat. Daca nu, riscati sa faceti basici. Asa ca sigurati-va ca talpa este foarte flexibila la nivelul degetelor.

Pantofii de sport ar trebui sa fie confortabili de la prima purtare. Nu trebuie sa ii luati sperand ca se vor mai lasa. Nu cumparati pantofi care sunt prea stramti, daca simtiti cusaturi in interior sau daca se freaca de piele, pentru a va feri de basici, bataturi sau accidente mai grave.

Intotdeauna incercati ambii pantofi si nu ezitati sa cereti un numar mai mare, daca va simtiti mai confortabil in acestia.

Cand talpa se scufunda si nu va mai poate sustine greutatea, renuntati la pantofii vechi de sport. Va puteti da seama de diferenta incercand o pereche noua la magazinul de incaltaminte.

Picioarele se umfla pe parcursul zilei, asa ca cel mai bine este sa va cumparati perechea de pantofi de sport spre seara, cand piciorul este cel mai voluminos.

Desi sunt mai scumpe, cumparati incaltari de la o firma de sport recunoscuta. Va merita in timp.