6 exercitii pentru brate

Desi nu constituie intocmai cea mai redutabila „arma” senzuala a femeilor, adeseori bratele tradeaza varsta sau o conditie fizica nu tocmai buna. Pielea atarnand si muschii lasati chiar de la varste tinere nu ofera tocmai o priveliste placuta si nu reflecta deloc ingrijirile pe care o femeie ar trebui sa si le acorde. Daca ai ajuns insa sa ai aceasta problema, este momentul sa iei masuri, greutati, si sa incepi chiar de azi un program scurt si eficient de exercitii pentru brate.

Pentru aceste exercitii vei avea nevoie de gantere mici (de maximum 2 kg) sau de doua sticle de 0,5 pline cu apa. Incepe cu un scurt program de incalzire: in picioare, cu bratele atarnand, scutura energic mainile, apoi uneste-le cu degetele intrepatrunse, indoind din incheieturi intr-o parte si in alta si apoi rotind energic din incheietura. Executa apoi cateva exercitii simple, fara greutati. Din pozitie verticala, bratele atarnand, ridica-le pe langa urechi si inspira apoi coboara-le si expira. Acum esti pregatita sa iei greutatile si sa incepi programul.

Exercitiul 1

Pozitia initiala este  pe verticala, cu picioarele departate, genunchii usor indoiti si mainile pe langa corp. Cu greutatile in mana intinde bratele in fata pana la nivelul privirii si revino cu ele pe langa corp. Repeta exercitiul de 10 ori.

Exercitiul 2

Din aceeasi pozitie, cu picioarele departate si genunchii usor indoiti, mainile pe langa corp, ridica bratele in laterala pana la nivelul umerilor si revino la pozitia initiala. Miscarea se repeta tot de 10 ori.

Exercitiul 3

Din aceeasi pozitie, mentine o mana intinsa pe langa corp si pe cealalta ridicata pe langa ureche si flexata din cot, astfel incat greutatea atarna deasupra umarului. Ridica greutatile, astfel incat bratul intins se flexeaza din cot iar cel flexat se intinde drept. Dupa 10 repetari schimba bratele si repeta seria de 10 miscari.

Exercitiul 4

Picioarele departate, trunchiul aplecat, privirea inainte, bratele atarnand paralel cu picioarele. Ridica din umeri, flexand astfel incat cotul este la nivelul umerilor si revino la pozitia initiala. Executa 20 de miscari.

Exercitiul 5

Stand departat, bratele flexate cu coatele sprijinite sus in talie, greutatile ajungand in dreptul umerilor. Intinde bratele alternativ, in partea opusa, ca si cum ai lovi. Repeta miscarea de 20 de ori.

Exercitiul 6

Din pozitie de fandare, un picior indoit in fata si celalat intins in spate, ridica bratele si indoaie cotul in unghi de 90 de grade. Din aceasta pozitie intinde bratul lent in spate si revino la pozitia initiala. Executa miscarea de 20 de ori.