4 Sfaturi pentru a te tine de sport!

Inainte de a incepe un nou program sportiv obisnuim sa ne facem deseori iluzii. Visam sa slabim in cateva zile cat intr-un an, sa reusim sa ne redobandim silueta fara prea mari eforturi. Din pacate, cu cat asteptarile noastre sunt mai mari si mai nerealiste, cu atat si dezamagirea noastra este mai mari.

In general, o activitate realizata in necunostinta de cauza, poate conduce catre esec. Daca nu iti cunosti puterea de rezistenta si daca nu exersezi ceea ce trebuie, risti sa te plictisesti repede pe sport, sa nu slabesti si chiar sa suferi mai mult decat este cazul.

Fii sincera cu tine

Inainte de a da buzna in sala de sport, mai ales daca nu esti o impatimita a miscarii, trebuie sa te gandesti bine ce sport ti-ar placea sa faci. Nu poti merge la fitness daca te atrage inotul. Alege sportul preferat! Acesta este primul pas. La fel de important este sa privesti antrenamentul ca pe o activitate placuta, relaxanta, si nu ca pe ceva obligatoriu, fortat.

Discuta cu un specialist

Pentru a slabi sanatos, este recomandat sa discuti cu un specialist. Un antrenor care sa te cantareasca, sa-ti calculeze masa de grasime/musculara si sa-ti spuna exact cat trebuie sa slabesti si ce program sa urmezi. Un inceput bun, cu ajutorul unui specialist, va avea si urmari pozitive cu siguranta.

Echipamentul potrivit

Echipamentul potrivit te ajuta sa te tii de programul pe care il stabilesti. Trebuie sa ai pantofi comozi, pantaloni speciali, sa te poti misca in voie. Echipamentul trebuie ales cu grija, sa fie de calitate.

Un program rezonabil

Decat sa mergi zilnic la sala si sa iti suprasoliciti organismul, mai bine alegi un program de sport rezonabil, care sa te relaxeze si sa nu fie o corvoada in plus. De exemplu, puteti merge impreuna cu prietena sa faceti sport de 2, 3 ori pe saptamana, fara sa va propuneti insa un timp exact de miscare. Faceti sport atat cat simtiti, cat puteti, cat rezistati.

This article has 2 Comments

Comments are closed.