10 motive pentru a va (re)apuca de sport

Urmand o dieta si avand o dieta echilibrata, este posibil sa slabiti cateva kilograme, dar va veti mentine silueta si va veti mentine in forma, facand sport. Facand sport va veti tonifia abdomenul si coapsele. Sportul lupta impotriva oboselii, a stresului, tonifica muschii, elimina toxinele, oxigeneaza tesuturile si favorizeaza circulatia sangvina. Trebuie sa suferiti putin ca sa fiti frumoasa…
1. Va puteti permite anumite excese. Pai da. Activitatea fizica va va permite sa echilibrati balanta: consumati energie si in acelasi timp consumati si calorii. Altfel spus, cu cat consumam mai multa energie, cu atat consumam mai multe calorii, deci puteti manca mai mult. Ecuatia este simpla: renuntand la un corn cu ciocolata  echivaleaza cu 20 de minute de jogging. Un mic sfat: nu trebuie insa sa mancati fara restrictii sub pretextul ca ati alergat 10 minute in ajun. 
2. Va veti tonifica pielea. Va mirati sau nu? Si totusi, este adevarat! Cu cat faceti mai mult sport, cu atat muschii sunt mai vizibili, cu atat mai mult se stimuleaza micro-circulatia de la nivelul dermei, pielea devenind astfel mai ferma. In plus, veti elimina toxinele care vor curata pielea de impuritati. 
3. Va recastigati increderea in voi. Sportul favorizeaza acest lucru. Si asta, din mai multe motive. Cele cateva kilograme in plus, si rotunjimile inestetice ne fac sa avem o imagine foarte proasta despre noi. Castigand o forma armonioasa cu ajutorul sportului, va veti  face o mai buna imagine despre voi. De altfel, sportul va permite sa va relaxati, sa va impuneti anumite limite si sa atingeti anumite obiective si sa constatati ca sunteti capabile sa le realizati. Toate adunate, fac foarte bine moralului si egoului.
4. Scapati de stres.  In realitate, activitatea fizica are un efect calmant, fapt ce se explica prin eliberarea endorfinelor. Are drept rezultate o mai buna rezistenta in fata greutatilor vietii, deci un stres diminuat, si un somn mai bun, reparator. 
5. Aveti grija de corpul vostru. Corpul este facut pentru miscare, deci are nevoie de exercitii pentru a functiona cat mai bine. Daca nu ne miscam, articulatiile se anchilozeaza, osteoporoza si artroza se instaleaza incet dar sigur si muschii se atrofiaza. 
6. Va antrenati inima. Si asta deoarece inima este un muschi care trebuie sa fie antrenat. Trebuie sa o antrenati regulat prin exercitii cardiovasculare (de rezistenta), care maresc ritmul cardiac si regleaza tensiunea arteriala. Fara antrenament, inima isi pierde din puterea sa de contractie, furnizeaza mai putin oxigen organismului si se recupereaza mai greu in caz de accident cardiac.
7. Va imbunatatiti respiratia. Sportul mareste ventilatia si circulatia in bronhii si in plamani. Sportul imbunatateste drenajul secretiilor bronhice, imbunatateste obstructia nazala cu atat mai mult cu cat este practicat in natura.
8. Va intariti. Activitatea fizica stimuleaza imunitatea. Nu este o intamplare faptul ca sportul ii ajuta pe multi bolnavi sa se vindece. Veti infrunta mai usor microbii, si alte bacterii din mediu. Veti preveni de asemenea numeroase boli si va veti mentine capitalul de sanatate. 
9. Va obisnuiti cu efortul. Daca urcati sase etaje, va renovati apartementul, mutati mobila. Obisnuindu-va corpul cu eforturi regulate, dificultatile de zi cu zi par mai usor de trecut atat din punct de vedere fizic cat si psihic. Sportul ne sporeste energia inestimabila.
10. Sportul creste speranta de viata. Sportul nu trebuie sa fie o corvoada. Mergi la cursuri de dans, de alpinism sau puteti faceti excursii la munte (in care sa urcati pe jos). Adunati cateva prietene si organizati un meci de fotbal, volei, tenis, etc. Tot ceea ce conteaza este sa faceti miscare. Deci ce mai asteptati?