Vrei sa combati lenea? Afla cum!

Lenea este unul dintre cei mai mari inamici ai nostri. Desigur ca e bine sa lenevim din cand in cand, sa ne recapatam fortele. Sa petrecem ceva timp pur si simplu facand … nimic. Insa atunci cand acest comportament incepe sa ia amploare si devine o obisnuinta, putem spune ca trece timpul degeaba pe langa noi.

Odata instalata, lenea este greu de eliminat din peisaj. De aici si vorba ,”lenea e cucoana mare”. Unii nu se duc la examene de lene, la cumparaturi, nu fac curatenie de lene, ce sa mai vorbim de intretinerea conditiei fizice sau preocuparea pentru o dieta sanatoasa. Pe seama lenei aproape ca se pot pune toate problemele femeilor legate de silueta.

Lenea trebuie data jos din pod sistematic. Atunci cand iti dai seama ca lenea devine un element din ce in ce mai important in viata ta, apeleaza la urmatoarele trucuri:

  • Fa un dus cu apa cat mai rece. Asta nu inseamna sa te chinuiesti facand bai reci, insa incearca sa reglezi temperatura dusului la un nivel de rece suportabil. Vei vedea efectul imediat ce vei iesi din dus. Ca sa nu mai spunem ca dusul rece va avea un efect bun si asupra tesuturilor si a celulitei.
  • Fa cateva miscari de inviorare. Nu trebuie sa te agiti prea mult. Doua-trei miscari, ca in scoala primara, la gimnastica de inviorare de dimineata. Preferabil, cu un geam deschis (daca afara nu este prea frig).
  • Urmareste un film cu o actiune antrenanta. Te vei identifica cu personajele si dupa vizionarea lui iti vor veni tot felul de idei de activitati.
  • Gaseste-ti un hobby. Orice, numai sa elimini pe cat posibil toti timpii morti. Modelaj de fimo, gastronomia frantuzeasca, goblenul, echitatia, orice e bun in lupta impotriva lenei.
  • Mobilizeaza-te si incepe activitatea pe care trebuie s-o duci la bun sfarsit. Cum zice proverbul, „pofta vine mancand”, si asta este valabil si in privinta dezinstalatului lenei.
  • Gandeste-te la tot timpul pe care l-ai pierdut pana acum in favoarea lenei si decide ca, din punctul asta, tu esti cea care castiga, iar lenea este cea care pierde
  • Cauta la magazinele naturiste ceaiuri din plante care sa-ti redea energia. De asemenea, fa-ti niste analize – ele iti pot arata daca suferi de vreo deficienta de magneziu sau vitamine.
  • Fii abrupt de sincer(a) cu tine! Fa o lista cu lucrurile pe care le faci atunci cand te transformi intr-un lenes/lenesa notoriu/notorie si pur simplu inceteaza sa le mai faci! Instituie un set de reguli pe care sa-l afisezi prin toata casa, si impune-ti ca incepand cu azi, aceste lucruri iti sunt interzise  (de exemplu dormitul peste masura, butonatul televizorului fara noima, statul in casa intr-o zi frumoasa, in loc sa faci putina miscare etc).
  • Trateaza aceasta renuntare la lene cu toata seriozitatea din lume. Poate suna a gluma, insa trebuie sa fie o decizie cat se poate de serioasa, asumata si ireversibila. O data ce ai scapat de lene, trebuie sa-ti pui in minte ca nu-i vei mai permite niciodata sa se intoarca si sa puna piciorul in prag. In casa ta, tu esti stapan/a!