Trei tipuri de dus, trei efecte diferite

Relaxant, tonifiant si stimulant, dusul este o bucurie pentru corpul si psihicul dumneavoastra. Dupa o noapte de odihna, corpul dumneavoastra are nevoie de acest ritual de trezire revigorant pentru a va putea incepe cu bine ziua.

Seara, tesuturile si muschii resimt nevoia unei „mangaieri” relaxante sub jetul de apa calduta. Vara, in zilele caniculare, sau dupa un efort prelungit desfasurat pe parcursul unei zile, dusul va hidrateaza, va improspateaza si va reface rezervele de energie.

Dusul de dimineata

Revigorare in 5 minute

Alegeti mai multe variante de geluri de dus, cu arome si proprietati diferite, pentru a varia tipurile de ingrijire ale pielii si a va oferi mereu placerea unei schimbari. Nu va plac produsele de curatare/hidratare lichide? Preferati sapunurile exfoliante, preparate din produse naturale sau cele cu un continut sporit de creme hidratante. Sub dus, masati bine corpul, apoi diminuati progresiv temperatura apei, terminand cu un jet de apa rece (dar nu foarte), la nivelul picioarelor si al bratelor.

Invasurati-va in prosop, uscati bine pielea si masati-va corpul cu un ulei tonifiant sau relaxant.

Acum sunteti gata pentru o noua zi de munca!

Dusul de seara

Relaxare in 10 minute

Cumparati-va produse de gomaj si preparate speciale pentru ingrijirea pielii pe baza de uleiuri de flori exotice sau fructe. Ideea importanta este aceea de a varia produsele de ingrijire.

Atunci cand faceti dusul de seara, aplicati aceste preparate pe pielea inca uscata, incepand de la glezne si urcand catre gat. Masati bine, insistand pe zone ca genunchii, fesele, coatele, calcaiele… apoi clatiti-va cu apa din abundenta.

Numai dupa aceea aplicati sapunul sau gelul de dus, alegand, de preferinta, preparatele relaxante.

Oricand, un dus stimulant

5 minute pentru un plus de energie, 10 minute pentru o scurta odihna

Principiul de baza este sa alternati apa calda cu jeturile de apa rece, trecand dusul pe tot corpul pentru a stimula tesuturile si circulatia sanguina.

  • Incepeti cu o apa calduta, scadeti treptat temperatura, apoi lasati sa curga apa rece timp de douazeci de secunde.
  • Dupa acest mic soc, treceti treptat catre apa calda, pana cand simtiti ca pielea dumneavoastra este tonifiata.
  • Reluati exercitiul de doua-trei ori.
  • Dupa iesirea din cada, stergeti-va bine cu prosopul, frictionand bland pielea.
  • Dupa aceea, intindeti-va in pat si odihniti-va timp de zece minute, cu ochii inchisi.