Tratamente naturiste pentru combaterea simptomelor menopauzei

Simptomele asociate cu menopauza reprezinta motive puternice de disconfort pentru multe dintre noi. Fie ca vorbim despre dureri musculare sau de articulatii, ameteli, dureri de cap, depresie, pierderea parului, oboseala, insomnii, osteoporoza, dureri de sani, aparitia pilozitatii faciale etc., toate acestea afecteaza multe din femeile din lumea intreaga. Din fericire, exista mai multe remedii naturiste care pot ameliora aceste simptome si va pot ajuta sa treceti mai usor peste aceasta perioada stresanta din viata.

Ginko biloba

Acesta este un remediu foarte bun in tratarea simptomelor asociate menopauzei. Este foarte eficient pentru imbunatatirea circulatiei sanguine la organe si tesuturi, ajutand si la imbunatatirea memoriei. Creste eficienta metabolismului, are efect antioxidant si chiar este recunoscut ca amelioreaza efectele bolii Alzheimer.

Black Cohosh (Cimicifuga racemosa)

Aceasta planta este foarte buna pentru tratarea multora dintre problemele care apar la menopauza. Este folosita de sute de ani in tratarea problemelor ginecologice, fiind un remediu foarte bun pentru durerile musculare, sangerarile neregulate sau migrenele care apar in timpul menopauzei.

Sunatoarea

Aceasta planta, ale carei proprietati curative sunt cunoscute din vechime, reprezinta un tratament foarte bun pentru depresie si starile asociate acesteia, care pot aparea in timpul menopauzei. Combate schimbarile bruste de dispozitie, anxietatea si iritabilitatea, avand un efect calmant si antidepresiv.

Valeriana

Aceasta planta este foarte utila in combaterea problemelor legate de somn. Induce o stare de relaxare si previne insomniile. Poate fi consumata in siguranta, deoarece nu provoaca dependenta.

Vitex agnus castus (cunoscut si ca fructul castitatii, piperul calugarilor sau mielarea)

Aceasta planta are un efect foarte puternic asupra productiei de hormoni a organismului, tratand multe dintre simptomele care apar la menopauza. Impiedica dezvoltarea de fibroame uterine, amelioreaza si stopeaza descarcarile vaginale si echilibreaza problemele legate de libidou.