Suferi de depresie? Iata cum poti sa scapi de ea!

Iarna este un anotimp care predispune la depresii. Gri-ul de afara, frigul, zilele scurte, alimentatia, stresul, racelile, toate favorizeaza aparitia depresiilor. Si daca se ia in calcul si lipsa unui partener de viata, starea de depresie este mai mult ca sigur prezenta in viata unei femei. In general, depresiile dispar de la sine. Exista si cazuri in care pacientele au nevoie de tratament medicamentos. Indiferent de varsta, situatia sau pozitia pacientei in cauza, depresia trebuie tratata din timp. Si, pentru inceput (daca suferiti de aceasta afectiune), puteti urma sfaturile noastre!

Vorbeste cu cei din jurul tau despre ceea ce simti

Daca simti ca nu esti in apela tale de ceva vreme, daca te simti tot mai singura si mai fara chef de nimic, este momentul sa vorbesti cu prietenele tale. Este imposibil sa nu ai o prietena, o mama sau o colega de serviciu cu care sa nu poti discuta la o cafea. Nu te gandi ca trebuie sa-i spui direct ca esti in depresie. Sigur isi va da singura seama! O prietena adevarata te va ajuta fara sa simti ca face acest lucru. Trebuie doar sa ai incredere si sa te deschizi. Nu uita ca nu-i o rusine sa ai o stare depresiva.

Activitati in aer liber

Chiar daca este iarna, exista o serie de activitati in aer liber care pot fi practicate foarte usor. Plimbarile prin parc, muzeele, pur si simplu miscarea. Poate un week-end la munte… Activitatile in natura iti cresc pofta de viata, te relaxeaza si te ajuta sa vezi lucrurile altfel. Nu uita ca orice problema are un raspuns!

Sportul si masajul

Sportul face minuni pentru trup si suflet. Incearca un abonament la inot, un abonament la un sport de grup, in sala, precum zumba, aerobic, dans etc. Dupa sarbatori, sunt sigura ca vei mai gasi o prietena care sa ti se alature. In plus, asa vei scapa si de kilogramele in plus si iti vei tonifia trupul si mintea.

Nu uita de masajul de dupa sport. Relaxeaza-te la un salon, cu un masaj cu uleiuri aromate. Sigur viata ti se va parea mai frumoasa.

Mancare sanatoasa

De foarte multe ori, starea noastra de spirit se datoreaza si alimentatiei. Incearca sa consumi multe salate, fructe, combinatii de mancaruri ciudate, sau cel putin necunoscute. O alimentatie usoara, gustoasa si hranitoare, iti va pune mintea la lucru, iti va detoxifia organismul si iti va reda energia de care ai nevoie pentru a trece de aceasta perioada. Acum este momentul sa incerci sa-ti faci de cap in bucatarie!