Suferi de depresie? Iata cum o poti inlatura!

Ganduri negre, tristete, oboseala… semnele depresiei sunt cunoscute. Totusi, exista anumite avertismente ale depresiei pe care nu le cunoastem: durerile. Dureri de cap, probleme cu spatele, probleme intestinale… aceste semnale ale corpului traduc o afectiune profunda.

Depresia, o afectiune foarte raspandita

121 de milioane de oameni din lumea intreaga sufera de depresie. Cum sa recunoasteti semnele depresiei? Este esential sa identificati cat mai repede simptomele depresiei pentru a putea beneficia de un tratament cat mai urgent. Problema este cum sa o identificati de la primele semne ale sale. Intre 35 pana la 50% din episoadele depresive nu sunt diagnosticate. Totusi se cunosc semnele psihice ale acestei boli: tristete, pierderea placerii sau semnele fizice: oboseala, tulburari ale somnului etc.


Durerea: un semn de depresie

Unele dureri pot fi semne ale unei stari depresive. Ele sunt prezente in aproximativ 70% din cazurile de depresie. Printre acestea se numara durerile de cap, durerile de spate, problemele intestinale.

Cum sa tratati depresia si durerea fizica

Tratamentele unei depresii clasice se bazeaza pe antidepresive urmate de sedinte de psihoterapie. Depresiile care au o componenta dureroasa sunt mult mai dificil de tratat: vindecarea este mai lenta, tratamentele mai mult sau mai putin eficiente. Un tratament cu analgezice este necesar in acest caz. Dar oricare ar fi strategia adoptata, un lucru ramane sigur: doar atacand in acelasi timp si durerea si depresia, e posibila iesirea din acest cerc infernal.

Depresia si somnul: legaturi periculoase

Depresia si somnul sunt legate in mod intim. Insomnia, trezirea in mijlocul noptii, sunt adesea simptome ale unei stari depresive, deoarece grijile va impiedica sa dormiti. Descoperiti relatiile dintre gandurile negre si noptile albe. Suferiti de tulburari ale somnului? Somnul este prima victima a depresiei. Sanatatea mentala si somnul sunt strans legate. Din momentul in care apare o problema psihica, somnul este perturbat. Sindromul depresiv provoaca trezirea precoce: persoana care sufera de depresie se trezeste foarte devreme, uneori la doua noaptea! Ea se intoarce de pe o parte pe alta, rumega gandurile negre, isi gaseste in sfarsit somnul… cand e timpul sa se trezeasca! Importanta este identificarea acestei probleme drept unul din simptomele depresiei. Sunt numerosi cei care trateaza problema somnului cu ajutorul somniferelor, fara a ataca cauza reala, adica depresia.

Oboseala este si ea simptomul unei stari depresive

Oboseala este si ea un simptom bine cunoscut al depresiei. Ea este nu numai fizica ( lipsa energiei, somnolenta) dar si psihologica.

Zilele scurte de iarna si lipsa luminii sunt considerate principalele cauze ale acestei depresii de sezon. Depresia sezoniera afecteaza si ea somnul. Semnul ei este o oboseala acuta chiar si dupa 12 ore de somn, luarea in greutate, iritabilitate. Tratamentul acestui tip de depresie include terapia prin lumina, uneori antidepresive. O puteti preveni prin administrare de vitamine, minerale, o alimentatie sanatoasa, activitati in aer liber si mult somn.


Remedii naturiste impotriva depresiei

Exista solutii naturale si simple pentru a ne proteja de depresie. Ce trebuie sa mancam? Iata niste sfaturi. Ceea ce mancam are o influenta directa asupra moralului nostru. Exista numeroase alimente care ajuta la prevenirea depresiei: alimente care contin Omega 3, zaharul, chiar ciocolata.

Ciocolata este adesea un remediu spontan cand „ceva nu este in regula”. Asta nu pentru faptul ca ar contine substante miraculoase ci pur si simplu pentru ca este delicioasa! Ciocolata creste endorfinele – hormon care da o stare de bine. Va recomandam ciocolata neagra, deoarece nu este atat de dulce, va satura destul de repede!

Cafeaua –  atat de necesara in unele dimineti pentru a ne pune in miscare, dupa-amiaza, sa ne revenim dupa un pranz copios – cofeina stimuleaza celulele cerebrale, stimuleaza si faciliteaza digestia.

Merele sunt cele mai eficiente impotriva depresiei. Pentru a scapa de ea, consumati un mar cu lapte si miere, va ajuta sa va faceti plinul de energie.

Trandafirii – de fiecare data cand va simtiti deprimati beti o infuzie pregatita din petale de trandafiri proaspete.