Sa mancam fara sa ne ingrasam


A manca fara a lua in greutate este visul oricarei femei. Desi nu o sa-ti vina sa crezi, acest lucru este posibil respectand cateva reguli clare, bine stabilite. Pentru a te bucura de savoarea tuturor alimentelor fara sa te imbogatesti cu kilograme in plus, trebuie sa-ti stabilesti un program strict, sa iti cunosti organismul, sa ai vointa si sa faci miscare. Cu alte cuvinte, trebuie sa-ti schimbi stilul de viata! Dar despre toate astea vom vorbi mai pe larg!

Sfaturi utile!

  • Consumati portii mici de mancare. Evitati portiile mari, mai ales la cina. Puteti adopta o masa bogata la micul dejun.
  • Incearcati sa va stabiliti un numar de calorii pe care sa il consumati zilnic, la fiecare masa. Urmand acest program, vei avea o silueta mai supla si te vei simti in forma maxima.
  • Mananca din toate grupele de alimente. Incearca sa consumi portii mici de carne alba, branza slaba de vaca, oua fierte moi, lapte degresat, cartofi copti sau fierti.
  • Adauga salate la fiecare fel principal. Acestea vor ajuta la o digestie echilibrata. Rosiile, castravetii, ardeii, varza sunt doar cateva legume care fac minuni in privinta sanatatii, frumusetii si siluetei feminine.
  • Cerealele sunt, de asemenea, ideale pentru masa de dimineata sau pentru cea de seara. Nu uita sa le consumi cu lapte degresat!


Deserturi savuroase si dietetice

Pentru ca multe femei sufera din cauza siluetei si datorita deserturilor de la care nu se pot abtine, iti propunem cateva idei de deserturi, de care te poti bucura fara sa te ingrasi. Nu ma crezi? Incearca-le!

Crema de capsuni

Ingrediente: 1 cana capsuni, 1 cana branza, 2 linguri lapte (nefiert), 1 lingurita tarate de grau, 2 linguri miere, 1 lingurita nuci macinate

Mod de preparare: Branza de vaci se amesteca cu laptele si mierea, apoi se freaca bine pana devine untoasa. Capsunile se spala, se curata de codite, se pun deoparte 4 capsuni frumoase, iar restul se zdrobesc cu furculita si se adauga in branza de vaci, impreuna cu taratele de grau. Se amesteca totul pana la omogenizare. Se imparte compozitia in 2 boluri. Se orneaza cu jumatati de capsuni si se presara cu nuca macinata.


Banane cu branza de vaci

Ingrediente: avem nevoie de 2 banane, 5 linguri de branza de vaci degresata, 3 linguri de germeni de grau,1 lingurita ulei presat la rece,  lingura suc de lamaie, 1 lingurita stafide, 2 linguri miere.


Mod de preparare: Se spala, se cojesc si se zdrobesc bananele cu furculita, intr-un castron. Se adauga in castron branza de vaci, mierea si se amesteca. Germenii de grau se amesteca cu uleiul, dupa care se inglobeaza in pasta de banane cu branza de vaci. Stafidele se taie marunt si se presara peste crema de banane. Se serveste in cupe.


Salata fructe

Ingrediente: 2 mere, 2 pere, 2 mandarine, 1 grapefruit roz, 2 piersici, visine (pot fi si din compot sau visinata), 1 paharel apa, 6-8 tablete de zaharina, 1 paharel cognac sau rom,1 pahar vin alb sau sampanie.


Mod de preparare: Tabletele de zaharina se topesc in apa, intr-o salatiera, cand s-au dizolvat se adauga cognacul si vinul. In acest sos se adauga fructele spalate, curatate si taiate cuburi sau lamele si fara samburi. Se tine la rece 1 ora si se serveste in cupe peste care miez de nuca taiat marunt cu cutitul.