Ingrijirea unghiilor de la picioare

Esenta unui corp frumos nu este niciodata completa fara o pereche de picioare frumoase, cu unghiile de la picioare atent curate si aranjate. Unghiile de la picioare reflecta, de asemenea, sanatatea noastra generala si sunt considerate a fi barometre ale feminitatii noastre. La fel ca alte parti ale corpului, acestea, de asemenea, pot suferi de diferite afectiuni daca nu sunt ingrijite corespunzator.

Unghiile încarnate, decolorate, infectate sau fara sâmburi, te limiteaza la purtarea de pantofi inchisi, chiar si in sezonul cald, pentru a evita expunerea lor privirilor. Aceste aspecte neplacute pot cauza chiar depresii nervoase sau complexe extrem de grave. Pentru a evita aceste neplaceri trebuie sa apelezi urgent la un specialist care sa te ajute.

Un pic de timp petrecut în mod regulat în îngrijirea unghiilor de la picioare poate face o diferenta imensa în eliminarea acestor probleme si mentinerea unghiilor tale sanatoase, frumoase si la moda.

  • Primul pas in ingrijirea unghiilor de la picioare este curatatea lor zilnica – mentinerea lor curata, uscata si moale.
  • Un al doilea pas este materialul pantofilor pe care ii purtam. Materialul si purtarea pantofilor afecteaza respiratia picioarelor, aceasta reflectand starea de sanatate a unghiilor de la picioare.
  • Schimbarea pantofilor, sosetelor si ciorapilor în mod regulat este necesar, deoarece pot rezista mai usor la boli de picioare si infectii.
  • Instrumentele de  pedichiura de acasa trebuie sa fie dezinfectate de fiecare data înainte de utilizare.

Odata ce ati implementat toate aceste principii în rutina de zi cu zi, te poti completa apoi in îngrijirea dumneavoastra a unghiilor urmând acesti pasi simpli:

  • Scufunda picioarele in apa calda timp de zece minute, in fiecare seara. Apoi, sspala-le cu un sapun delicat, care ajuta la curatarea si înmuierea unghiile si a pielii din jur. Dupa aceea usuca-le cu un prosop curat folosind apoi un tampon de vata pentru a te sterge cu un  usor antiseptic,  ulei de masline sau arbore de ceai si muta-l usor în jurul unghiile de la picioare. Aceasta va ajuta la eliminarea bacteriilor.
  • Utilizeaza un stick de portocale sau o piatra hindus pentru a împinge înapoi cuticulele, care protejeaza unghiile de infectii si bacterii. Taie cuticulele care ies dincolo de marginile unghiilor cu atentie pentru a evita sa te tai.
  • Nu iti taia unghiile prea scurte deoarece ar putea duce la unghiile incarnate. Taie-le suficient pentru a vedea cativa milimetri de piele. Odata curatate, marginile unghiilor necesita rafinare cu un panou de smirghel.
  • Aplica o lotiune hidratanta sau o crema pe marginile unghiilor si pielii din jurul acestora. Este recomandabil sa ramânem produsele de îngrijire  a picioarelor în loc de a opta pentru o crema sau lotiune generala.

Pastrarea picioarelor curate, sanatoase, si în mod corespunzator îngrijite este foarte importanta pentru sanatatea ta. Daca picioarele tale sunt fericite, atunci si tu vei fi fericita!