Ingrijirea parului roscat

Ca si tenul nostru, parul necesita o ingrijire speciala, in functie de caracteristicile si de necesitatile sale proprii. Iar parul roscat are nevoie de o doza suplimentara de rasfat, pentru a-si putea dezvalui si pastra stralucirea, frumusetea si farmecul naturale.

O culoare rara

Parul roscat natural este destul de rar intalnit, dat fiind ca numai o parte infima a populatiei mondiale (aproximativ 4%), in special cea originara din regiunile celtice, prezinta aceasta caracteristica. Aceasta situatie este datorata, desigur, geneticii, culoarea rosie a parului fiind o caracteristica data de o gena recesiva, slaba, ceea ce inseamna ca ambii parinti trebuie sa fie purtatori ai genei pentru ca un copil sa se nasca avand aceasta nuanta a parului.

Aceasta particularitate este insotita si de unele avantaje (stralucirea parului rosu este una naturala, iar bogatia nuantelor este extrem de imaginativa), dar si de cateva defecte (parul poate fi mai fragil, tenul este sensibil, alb si cu pistrui).

Sfaturi pentru intretinere

Ca orice tip de par, parul roscat poate suferi din pricina agresiunii solare. Daca soarele are certe beneficii asupra parului, fixand calciul in firul de par si stimuland circulatia sanguina, razele sale pot avea si unele efecte negative.

O supradoza de lumina si caldura solara altereaza filmul protector al parului si keratina continuta de celulele capilare, ceea ce antreneaza uscarea parului si degradarea frumoasei dumneavoastra culori, ca si o posibila cadere a parului.

Pentru a nu va confrunta cu astfel de probleme, evitati baile de soare prelungite si intretineti sanatatea si frumusetea parului cu un sampon special cu henna.

Pentru o mai buna protectie impotriva razelor UV, utilizati produse de ingrijire a parului (masti, spuma, spray) cu ecrane de protectie solara.

De asemenea, folositi in permanenta produse hidratante.

Nu uitati si de produsele comerciale care conserva culoarea dumneavoastra naturala, pentru a obtine o nuanta intensa si vibranta.

Pentru a va evidentia culoarea si a reda vigoarea culorii naturale, mai puteti utiliza si preparatele naturale, precum merisorul, macesele, coji de ceapa, ceai rosu, galbenele.

Bine de stiut!

Daca aveti parul roscat in mod natural si doriti sa va imbogatiti nuantele cu un adaos de suvite de alte culori (blond, castaniu), atentie la efecte, pentru ca s-ar putea sa obtineti un contrast prea mare, cu o nota de artificialitate.

 

 

This article has 1 Comment

  1. M-am vopsit roscata mai demult. Acum am revenit la culoarea mea naturala, saten inchis. Pentru ingrijirea parului vopsit, eu folosesc ulei de ricin. Sper sa va ajute aceste masti si pe voi.

Comments are closed.