Epilatul cu lama si problemele!

Indepartarea parului nedorit poate fi o problema pentru multe femei. Daca epilatul este dureros, iar tratamentul cu laser poate fi costisitor, nu ne mai ramane decat o singura optiune: lama de ras. Dar, dupa cum stim, si aici pot aparea suficient de multe riscuri. Iata cateva trucuri foarte utile pentru a va asigura ca procedati asa cum trebuie, in acelasi timp evitand iritatiile si celelalte neplaceri care pot aparea.

1. Cel mai important este sa ca pielea sa fie uda si moale, inainte de a incepe operatiunea. Nu trebuie sa va radeti pe piele uscata, pentru ca riscati sa va taiati.

2. Nu este nevoie sa dati bani pe creme de ras speciale pentru femei, care contin, in esenta, aceleasi ingrediente ca si cele pentru barbati. Puteti imprumuta de la sotul sau partenerul dumneavoastra.

3. Este nevoie sa faceti mai multe exeperimente, cu mai multe tipuri de aparate de ras, pana cand il identificati pe cel potrivit pentru dumneavoastra. Cautati unul care sa aiba lame multiple, cap pivotant si benzi lubrifiate.

4. Schimbati lamele regulat, pentru ca se infunda din cauza parului si a pielii exfoliate. In plus, si lamele se tocesc, ceea ce poate conduce la taieturi destul de urate. In paranteza fie spus, nu este indicat sa imprumutati aparatul de ras al partenerului. In primul rand ca nu credem ca ar fi foarte incantat de asta si, in al doilea rand, pentru ca, din cauza ca parul facial al barbatului este mai tare si mai gros decat cel de pe picioarele noastre, riscati sa dati peste o lama deja tocita, care sa va provoace neplaceri.

5. Incepeti sa va radeti pe picioare de la glezne in sus, deoarece parul creste in jos. Pentru parul de la subsuori, va trebui sa manuiti aparatul in toate directiile, deoarece aici nu se poate vorbi despre o directie de crestere a parului preferata.

6. Cand ati terminat, dati-va cu ulei sau o crema hidratanta. Pielea de pe picioare are tendinta de a se usca.

7. Evitati parul crescut sub piele exfoliindu-va pe picioare in fiecare zi. De ajutor va poate fi o lotiune de corp pe baza de acid gliconic.


 

 Citeste ce metode de epilat folosesc celelalte mamici din Comunitatea NN!