Caderea parului. Ce se poate face?

Parul reprezinta, atat pentru femei cat si pentru barbati, unul dintre elementele care le ofera incredere in ei insisi si care ii face sa se simta sexi. Cu cat parul este mai bogat si mai sanatos cu atat persoana in cauza este mai fericita si mai plina de viata. Caderea parului reprezinta o adevarata drama in viata anumitor persoane. Sa vedem cum putem sa o impiedicam!

Caderea parului la barbati

Semnele caderii parului se pot observa la barbati inca de foarte devreme, chiar din jurul varstei de 20 de ani. Majoritatea insa se confrunta cu aceasta problema incepand cu varsta de 35-40 de ani. Factorii care determina alopecia sunt varsta, mostenirea genetica si testosteronul.

Exista mai multe moduri in care puteti tine sub control pierderea parului si, din aceasta perspectiva, este de dorit sa alegeti abordarea corecta pentru dumneavoastra. Desi exista cateva tratamente care pot avea ca efect regenerarea parului, dupa ce a cazut, cel mai bine este sa incepeti tratamentul chiar de la inceput, fara sa mai asteptati ca problema sa devina serioasa. S-ar putea sa fie prea tarziu sa se mai poata face ceva.

Exista mai multe tipuri de tratament, sub forma de creme, uleiuri sau sampoane create pentru a preveni caderea parului. Cel mai frecvent ingredient utilizat pentru aceste produse este ketoconazolul, cu proprietati anti-fungice, continand si un inhibitor de 5-alfa reductaza, despre care se crede ca joaca un rol important in caderea parului. De asemenea, exista mai multe medicamente care se pot elibera pe reteta, cum ar fi Rogaine sau Propecia, care au dat rezultate in tratamentul alopeciei.

Caderea parului la femei

Daca la barbati, caderea parului este foarte vizibila, multi dintre ei fiind afectati de aceasta problema, s-ar putea crede ca femeile nu sufera de aceasta afectiune. De fapt, aproximativ 25% dintre femeile din lume se confrunta cu pierderea parului, diferenta fiind ca simptomele nu apar chiar asa de devreme, ca in cazul barbatilor. In unele situatii, cauza poate fi ereditara. In legatura cu acest aspect, de cele mai multe ori, calvitia incepe sa se instaleze odata cu menopauza.

Un alt motiv destul de intalnit este sarcina, care si ea poate provoca caderea parului. Efectele pot dura chiar si sase luni dupa nastere. Infectiile si bolile sunt alte cauze intalnite, mai ales acele afectiuni care sunt asociate de febra mare, cum ar fi febra tifoida. Alte cauze pentru pierderea parului la femei sunt malnutritia sau utilizarea anumitor medicamente.