Am parul casant. Ce-i de facut?

Parul sanatos trebuie sa fie suplu si puternic. Daca incepe sa se rupa, inseamna ca ceva nu faceti bine. Iata cateva sfaturi pentru a va sigura ca parul dumneavoastra este sanatos si stralucitor, asa cum v-ati dorit.
Care sunt cauzele?
Exista doua cauze majore care conduc la pierderea acestor calitati. In primul rand, fragilitatea firului se poate datora unui tratament inadecvat (intinderea cu placa, permanent, vopsire). Firul isi pierde rezistenta si devine casant. Exista cazuri in care mai multe metode de refacere au dat gres, singura viabila fiind taierea lui si regenerarea de la radacina. Din fericire, aceste situatii sunt destul de rare. A doua posibilitate ar fi ca parul sa sufere doar de o fragilitate temporara, care, cu o ingrijire adecvata, poate fi combatuta cu succes (parul este mai sensibil, nu se rupe spontan, ci numai daca il manipulati brutal). In acest caz, cauza poate fi lipsa vitaminelor.
Ce puteti face?
Daca parul dumneavoastra este casant, prioritatea devine evitarea tuturor situatiilor in care se poate rupe. Asadar, nu abordati coafuri sofisticate care solicita parul si presupun rasucirea, indreptarea, incretirea lui, renuntati la mese etc. Chiar si prinderea parului in coc sau in codite poate reprezenta un impediment. Pentru a fi eleganta, cea mai buna solutie este sa aveti un par frumos si sanatos, cu atat mai atragator cand este lasat liber. 
De asemenea, evitati, pe cat posibil, sa utilizati uscatoare de par, unul dintre cele mai agresive instrumente care actioneaza impotriva parului. Nici fixativul in exces, gelul de par sau alte asemenea substante nu aduc beneficii pentru sanatatea lui. Pe termen lung, puteti apela la suplimente alimentare pentru ingrijirea parului, daca problema dumneavoastra este legata de o carenta de vitamine si minerale. Oricum, acestea nu au cum sa strice. Evitati sa va samponati prea des, iar atunci cand o faceti, aveti grija sa utilizati masti protectoare, hranitoare si cu actiune reparatorie. Clatiti-va intotdeauna foarte bine si nu actionati foarte brutal cand va pieptanati sau cand va stergeti. Protejati-va, refuzand permanentul, indreptarea cu placa si vopselurile de par.