Sfaturi pentru a avea sprancene perfecte

Cand vorbim despre chipul unei femei, unul dintre amanuntele cele mai importante sunt sprancenele ingrijite. Se stie ca acestea potenteaza expresia fetei, reprezentand una dintre cele mai puternice arme pe care le are la dispozitie o femeie. Asadar, cum ar trebui ingrijite, la ce trebuie sa fiti atente cand va pensati, care sunt regulile de baza pentru niste sprancene perfecte? Mai jos gasiti raspunsurile la toate aceste intrebari.

Cum sa va pensati corect?

Pensati-va inainte de culcare, astfel incat sa fiti sigure ca orice eventuala iritatie sau inrosire a zonei va disparea pana dimineata.

Folositi o penseta cu marginile ascutite, pentru a va asigura ca reusiti sa prindeti bine firele.

Dupa ce v-ati pensat, pieptanati sprancenele in ambele sensuri, pentru a indeparta firele desprinse.

Pensati toate firele care cresc intre sprancene. Stiti cat de inestetice pot fi.

Smulgeti fiecare fir de par individual, tinand penseta cat mai aproape de radacina si tragand in directia in care creste parul.

Nu exagerati, pentru ca riscati sa subtiati sprancenele prea mult.

Daca apelati la un creion pentru definirea sprancenelor, alegeti o culoare cat mai apropiata de culoarea dumneavoastra de par. Aplicati in miscari scurte, arcuite. Incepeti din partea interioara a ochiului, continuand spre coada lui.

Cum sa controlati cresterea defectuoasa a sprancenelor fara penseta?

  1. Periati-va sprancenele in sus si verificati daca exista fire prea lungi.
  2. In loc sa smulgeti un fir care este mai lung decat celelalte, taiati-l la nivel cu o forfecuta.
  3. Periati sprancenele in jos si verificati inca o data. Daca reperati vreun fir rebel, luati aceleasi masuri ca la pasul 2.
  4. Periati sprancenele natural si verificati sa nu existe alte fire rebele.
  5. Continuati sa periati si sa taiati unde este cazul, pana cand sunteti multumita de rezultat.

Trebuie spus ca intretinerea sprancenelor trebuie efectuata saptamanal, pentru a evita accidentele care pot aparea dupa o perioada mai lunga in care nu au fost ingrijite, din cauza excesului de zel. In plus, daca va ingrijiti sprancenele regulat, o miscare gresita este mult mai usor de reparat.