Secretul genelor perfecte

Chiar si atunci cand suntem in cautarea unui look perfect uitam adesea de gene. Le „vopsim” rapid cu un strat de mascara si credem ca astfel devin mult mai frumoase. Probabil ca asa este, dar ar putea fi cu adevarat perfecte daca le acordam putin mai multa atentie si atunci cand ne machiem, si atunci cand ne ingrijim chipul.

Genele, ca si restul chipului sunt supuse diverselor traume. Rimelul aplicat zilnic, ondularea, frigul, vantul, soarele dauneaza si genelor asa cum dauneaza parului sau pielii. De aceea genele trebuie demachiate in fiecare seara, fie ca am avut sau nu rimel, si ingrijite cu un gel special pentru gene si sprancene sau, in lipsa lui, cu ulei de ricin, care le ajuta sa creasca si le mentine sanatatea.

 

 

Cum alegem rimelul?

Exista multe marci, unele mai cunoscute si mai scumpe, altele mai ieftine. Toate iti promit gene lungi si perfecte, dar putine sunt cele care se si tin de promisiune. Care este rimelul perfect? Iti poti da seama imediat ce scoti peria din tub. Daca peria scoate mascara dar este curata, fara „cocoloase”, atunci ai gasit produsul bun. Daca peria este plina de rimel, foarte incarcata si pare murdara, inseamna ca mai trebuie sa cauti.

Pentru ca am vorbit de periuta cu care aplicam rimelul, unii producatori vor sa ne convinga ca o perie mai mare inseamna gene mai lungi. Adevarul este ca peria mare face o mizerie mai mare si este mai greu de folosit. O perie mica scoate din tub mai putina mascara, ajunge mai usor pana in coltul ochiului si se foloseste mai usor.

Culoarea rimelului este o alegere personala. Cel mai adesea se foloseste negrul, care se potriveste oricui si creaza o privire dramatacia. Pentru blonde, cele cu parul foarte deschis la culoare ar putea fi mai potrivit rimelul maro, cel putin pentru machiajul de zi.Cum intoarcem genele?

Genele drepte sunt frumoase, dar genele intoarse sunt bogate, dramatice si iti fac ochii sa para mai mari. Si mascara se aplica mai usor. Inainte de a le intoarce, piaptana genele cu un pieptan mic, special sau cu o perie de mascara, curatata. Daca esi sigura ca genele nu sunt incurcate, poti sa incepi operatiunea. Apuca genele de pe pleoapa superioare intre bratele dispozitivului pentru intors. Ele trebuie sa fie asezate cat mai la baza genelor, insa cu grija, pentru a nu ciupi pielea. Inchide bratele dispozitivului incet si strange-le cat poti de tare. Nu le tine asa mai mult de cateva secunde, altfel o sa ramai cu o urma deloc estetica pe gene. Daca totusi te alegi cu aceasta urma, strange genele intre degete si ele se vor lasa in contact cu pielea calda.

Cum aplici mascara?

Dupa ce scoti peria din tub, sterge-o usor cu un servetel pentru a indeparta surplusul de mascara. Aplica produsul incepand de la baza genelor si misca peria inainte si inapoi, pe masura ce inaintezi de-a lungul genelor. Astfel vor capata mai mult volum. La sfarsit misca peria de cateva ori, drept, pe toata lungimea genelor pentru a le face mai lungi. Piaptana-le cu o periuta curata si lasa-le sa se usuce cateva minute. Mai multe straturi subtiri de mascara vor arata mai natural decat un singur strat mai gros.

Daca ti-ai atins pielea cu peria de rimel lasa-l sa se usuce si abia apoi sterge-l. Se va lua mai usor asa si nu se va intinde deloc. Petele de rimel ramase se pleoapa se pot intinde si vor arata ca un eye-liner.

Pe pleoapa de jos nu este nevoie de aplici mascara decat daca ai genele foarte deschise la culoare sau daca realizezi un machiaj mai special, de seara.