Ridurile de expresie

Acestea apar la colturile ochilor sau ale gurii ori pe frunte, si sunt primele riduri care se ivesc pe chipul unei femei. Cu ingrijirea necesara insa, ele pot fi intarziate, asa ca nu va nelinistiti!

Ce sunt?

Aparitia ridurilor se datoreaza slabirii flexibilitatii dermei, stratul profund al pielii, care nu mai sustine asa cum ar trebuie epiderma. Pielea are o rezistenta mai scazuta si sfarseste prin a fi „amprentata” de aceste riduri de expresie. Acestea sunt generate de miscarile fetei noastre. Zambetul, incruntarea sprancenelor, mirarea lasa, treptat, urme pe chipul nostru, mai ales cand aceeasi mimica este repetata de mii de ori pe parcursul anilor.

 

Locurile unde apar

Locurile unde apar aceste prime riduri difera in functie de persoana. Totusi, unele zone sunt mai vulnerabile decat altele si, inevitabil, vor fi marcate de existenta ridurilor de expresie:

  • Laba de gasca reprezinta o formatiune de riduri care apar la colturile ochilor si sunt pricinuite de zambet.
  • Ridurile fruntii sunt orizontale si, de obicei, de mari dimensiuni. Acestea sunt generate de expresiile faciale ingrijorate sau preocupate.
  • Buzele care apar in jurul buzelor sunt provocate de faptul ca aceasta zona este extrem de mobila si de fragila totodata.

Cand apar?

Ridurile de expresie pot aparea de la varste fragede, de aceea este necesara o ingrijire preventiva bine pusa la punct. Dermatologii recomanda chiar utilizarea de produse speciale contra aparitiei primelor riduri, de la varste cuprinse intre 18 si 25 de ani (in functie de calitatea tenului). Cu toate acestea, este suficienta si o ingrijire clasica (demachierea zilnica dimineata si seara, hidratarea tenului cu creme speciale si realizarea unui gomaj saptamanal) pentru ca innoirea celulara sa fie stimulata si derma sa-si pastreze elasticitatea.

Prevenire

Pe langa metodele deja expuse, exista si alte solutii de a preveni sau ameliora ridurile de expresie. Una dintre cele mai sigure este aceea de a va supraveghea mimica pe care o adoptati in mod inconstient atunci cand sunteti surprinse, concentrate, ingrijorate etc.

O alta solutie este aceea de a va pune la punct un program de gimnastica faciala, pe care sa-l exersati o data pe saptamana sau atunci cand va aduceti aminte. Mizand pe antrenarea zonelor problematice si pe lucrarea flexibilitatii dermei, aceste exercitii previn si pot reduce ridurile de expresie fara mare efort.