Machiajul semipermanent

Daca tii sa fii mereu aranjata si machiata perfect dar nu ai timp sa te faci frumoasa in fiecare dimineata sau nu ai dexteritatea necesara realizarii unui machiaj ca la carte, machiajul semipermanent ar putea fi o solutie. Apeleaza la el femeile care isi doresc sa arate perfect in orice situatie, chiar si cand se trezesc dimineata sau cand inoata in piscina.

Machiajul semi-permanent sau micropigmentarea este un proces prin care se introduc in piele pigmenti de diferite culori. Dupa un timp necesar vindecarii, va arata ca un machiaj. Pigmentul este hipoalergenic si va ramane in piele un numar de ani, in functie de varsta si tipul de piele, dupa care se va sterge cu timpul, pe masura ce pielea se regenereaza. De fapt, machiajul semi-permanent este un tatuaj, numai ca nu se face pe pielea corpului, ci pe fata, imitand un machiaj clasic. O linie trasata in jurul buzelor sau ochilor este compusa din sute de picaturi mici de tus, introduse in piele cu ajutorul unui ac, care intra si iese din piele rapid, intocmai ca acul masini de cusut.

Se pot „machia” atfel, toate zonele pe care ai folosi machiaj clasic. Pentru ochi se pot trasa contururi, in diferite culori si de diferite grosimi, care dau adancime privirii (similar cu tusul de ochi). Buzele se pot contura, pentru a pune in evidenta forma lor sau pentru a corecte eventualele imperfectiuni (similar su creionul de buze) sau se pot colora in intregime (ruj), la persoanele cu buze pale sau vinetii. Machiajul semipermanent este foarte util si in cazul sprancenelor. Daca sunt prea rare sau prea slab conturate sprancenele se pot umple cu pigment si poti scapa astfel de creionarea lor zilnica.

Daca nu doresti sa-ti conturezi anumite trasaturi, poate vrei sa le pui in evidenta printr-o alunita artificiala ce va ramane timp de cativa ani. Multe femei le aleg pentru ca atrag atentia asupra unei zone cu care se mandresc. Se pot desena deasupra unei buze, pe un san, langa spranceana sau in orice alta parte a corpului.

Un machiaj semipermanent, ca si un tatuaj, necesita un ac ce intra in piele si ia contact cu sangele tau, de aceea este foarte important sa alegi cu grija salonul in care ti-l faci. Pericolulul nu este deloc de neglijat. Daca instrumentele nu sunt sterile, pot transmie o multime de boli, de la bolile de piele pana la hepatite sau HIV.

Durerea resimtita in timpul procedurii poate sa fie mai mare sau mai mica in functie de pragul de suportabilitate al fiecaruia. Unele zone (de exemplu buzele) sunt mai sensibile decat altele si dor mai tare. Oricum, durerea nu este insuportabila. Insa, pentru un timp pielea ramane sensibila si trebuie ingrijita cu mai mare atentie. Soarele, cremele cosmetice prea puternice si produsele de machiaj pot sa irite zona tatuata si de aceea trebuie evitate. In ce priveste ingrijirea tatuajului, trebuie urmate sfaturile celui care l-a realizat. Nu mai trebuie sa spunem ca cine relizeaza un machiaj semipermanent trebuie sa aiba multa experienta si o mana foarte sigura. Este vorba de un desen care va ramane pe fata ta mult timp si orice greseala, cat de mica poate sa fie un dezastru. Tusul din straturile profunde ale pielii nu poate fi extras si indepartarea tatuajului va necesita o interventie chirurgicala clasica sau cu laser.