Machiajul corector al ochilor

Machiajul este arma secreta a tuturor femeilor atat timp cat detine cateva dintre secretele unui machiaj profesionist. Iar o privire intensa si seducatoare, expresiva si luminoasa reuseste de multe ori sa topeasca inimile celor care ii privesc. Tu ai grija sa te simti bine in interior pentru ca aceasta stare sa se reflacte prin ei, iar de corectarea micutelor lor defecte ne ocupam noi.

Ochi mici

Iti dai seama daca ochii tai sunt mici raportandu-i la liniile generale ale fizionomiei tale. Totul trebuie sa fie in echilibru, de la sprancene si buze pana chiar la breton daca ai (prea gros sau prea subtire). Ochii mici se pot corecta foarte simplu folosind farduri deschise la culoare, eventual (mai ales seara) sidefate- acestea creaza iluzia de marire. Desi ai putea fi tentante, renunta la fardurile inchise la culoare. Ai grija ca genele sa fie bine definite si curbate. Foloseste dermatograf colorat pentru definirea conturului, urmarind ca linia sa fie trasata la o usoara distanta de baza. Aplica un fard alb sau crem deschis in coltul interior al ochiului.

Ochi prea mari

Desi ochii mari sunt preferatii barbatilor, uneori chiar si acestia pot deveni stridenti daca se exagereaza cu machiajul. Nu uita, daca ai ochii mari esti o norocoasa, asadar incearca sa nu-i incarci foarte tare si mai ales evita sa aplici doua straturi de rimel negru pe genele de jos. Pe acestea este preferabil sa aplici rimel transparent sau un rimel maro. Poti sa folosesti linistita fardurile mate si inchise la culoarea, acestea intensifica orice culoare. Asta nu inseamna ca trebuie sa excluzi fardurile luminoase, nicidecum, acestea sunt chiar recomandate pentru machiajul de zi. Incearca insa sa limitezi folosirea fardurilor sidefate.

Ochi adanciti in orbite

Se vor folosi si in acest caz farduri deschise, aplicate atat pe pleopa superioara cat si pe cea inferioara, cam pe toata suprafata acoperita de gene. De asemenea trebuie sa insisti pe conturarea coltului exterior, urcand spre arcada. Este foarte important sa conturezi arcada mai inalta, daca se poate corecta smulgand cateva fire, daca nu, folosind creionul dermatograf. Evita rimelul in exces si fardurile inchise.

Ochi apropiati

Pentru a crea optic efectul de distanta trebuie sa folosesti doua farduri. In coltul interior vei folosi un fard deschis, pentru luminozitate, iar spre coltul exterior o culoare inchisa, care va depasi conturul natural al ochiului, astfel incat sa schimbe centrul atentiei spre exterior, prelungind.

Ochi departati

Fiind exact opusul, se va proceda invers: in coltul intern se aplica un fard de culoare inchisa, iar spre exterior se prelungeste cu un fard pastelat. Trecerea de la pastel la culori terne nu trebuie sa se faca brusc, ci vei folosi tehnica degradeului.

Ascendenti sau descendenti

Sunt ochii care au coltul exterior fie prea ridicat, fie cazut, dand impresia de tristete. Daca vrei sa corectezi forma ascendenta, aplica un fard inchis in coltul interior sau pe pleoapa inferioara. Pentru a corecta forma dscendenta poti sa trasezi cu ajutorul dermatografului o linie orizontala care depaseste unghiul extern al ochiului si are o curba ascendenta. De asemenea poti folosi un fard inchis pentru unghiul exterior.

Cearcane si pungi sub ochi

Corectorul nu trebuie sa-ti lipseasca daca esti o mare petrecareata sau pur si simplu ai probleme cu cercanele si pungile de sub ochi. Corectorul se alege in functie de culoarea cearcanelor, fiind necesar un bej-portocaliu pentru cearcane ce bat in albastru si un bej-galben daca acestea sunt violet. Pentru pungile de sub ochi ai nevoie de ceva mai multa iscusinta, intrucat te vei juca cu doua tonuri de corector. Aplica mai intai o baza de fond de ten. Traseaza conturul cu tonul mai deschis si apoi “umple” partea mai proeminenta folosind un ton mai inchis. De fiecare data incheie aplicand pudra pentru a fixa machiajul.