Extensiile de par

Orice femeie isi doreste un par lung, bogat, stralucitor. Dar nu toate il pot avea. Fie ca nu au rabdare, fie ca textura firului nu le permite, multe femei nu isi indeplinesc niciodata visul de a avea parul lung. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa ne multumim cu tunsorile scurte si cozile de cal atat de comode si rapide. Cel mai nou trend in materie de hair-styling il reprezinta extensiile de par. Ele iti permit sa ai parul lung si bogat la care ai visat, chiar si peste noapte. Totusi, extensiile nu sunt pentru toata lumea. Necesita ingrijire, investitii serioase si multe decizii trebuie luate. Asadar, inainte de a da fuga la salon, citeste mai departe.

Unele femei se ingrijesc in fiecare zi, din cap pana in picioare, altele sunt mai neglijente, din diferite motive. Pentru a doua categorie, extensiile sunt interzise. Ele necesita mult timp pentru ingrijire, aranjare, intretinere, dar si o investitite destul de mare. Daca esti genul care acum se trezeste si peste un minut a iesit pe usa, atunci, clar, extensiile nu sunt pentru tine. Nu le poti folosi decat daca esti gata sa le dedici o jumatate de ora in fiecare dimineata.

Exista mai multe metode de a realiza extensiile. Mesele se pot prinde de parul natural prin mici tuburi, prin lipire, prin coasere si prin clip-on. Fiecare are avantajele sale si ce vei alege depinde de bugetul tau, de tipul parului, de cat timp vrei sa aloci ingrijirii etc. Dar daca esti in cautarea unui look natural si vrei ca extensiile sa dureze mult, cea mai buna metoda este lipirea. Daca sunt aplicate de un profesionist si ingrijite cum se cuvine, extensiile lipite pot sa dureze pana la sase luni si nu se vad deloc. Practic, punctul de lipire este invizibil.

Se poate folosi lipici cald sau rece. Lipirea la cald este metoda traditionala si cea mai des folosita, desi unii spun ca ar da o senzatie nenaturala. Dureaza trei-patru luni. Lipirea la rece este mai putin traumatizanta pentru firul de par. Folosind un polimer pe baza de keratina, extensiile sunt lipite la radacina parului, iar produsul finit arata mult mai natural. Polimerul ofera mai multa flexibilitate decat lipiciul cald si poate sa tina extensiile in stare perfecta, pana la sase luni.

Extensiile pot fi din par natural sau sintetic. Este o alta alegere dificila pe care trebuie sa o faci. Pentru asta, hotaraste-te pentru cat timp vrei extensiile. Daca le porti doar cateva saptamani sau doar o seara la un eveniment special, poti sa le alegi, fara grija, pe cele sintetice. Pot tine chiar si pana la trei luni. In schimb, extensiile din par natural tin pana la un an si nu mai trebuie sa spunem ca sunt mult mai naturale, atat la aspect cat si la pipait. Chiar si cineva care iti atinge parul nu isi va putea da seama ca porti extensii.

Daca folosesti aparate de styling (placa, foehn) pe baza de caldura sau aer cald, nu mai trebuie sa stai pe ganduri. Ai nevoie de extensii din par natural. Cele sintetice se topesc imediat. Totusi, trebuie sa stii ca extensiile naturale se vor comporta exact ca si parul tau. Deci coafura se va strica daca ploua sau ninge, dupa o noapte de somn sau la piscina. Va trebuie sa coafezi si sa aranjezi extensiile asa cum ti-ai aranja propriul par.

Inca un amanunt de tinut minte: extensiile sintetice nu se pot vopsi. Deci, daca esti genul care isi schimba culoarea parului asa cum isi schimba hainele, inseamna ca trebuie sa alegi varianta naturala.

Extensiile se ingrijesc la fel ca si parul natural cu deosebirea ca trebuie sa ai mare grija sa nu se incurce. Asta inseamna sa le speli des (parul se incurca de la murdarie si transpiratie), sa le protejezi de apa din piscina, sa le perii des si cu blandete, sa nu te culci cu parul ud. In ce priveste spalarea, coafarea, ingrijirea va trebui sa procedezi ca si cu parul tau natural. Nu incerca sa-ti vopsesti singura extensiile si urmeaza intocmai sfaturile stiluistului tau. El stie cel mai bine care este ingrijirea potrivita pentru tipul de extensii si tipul de aplicare ales.