Demachierea… cu apa sau fara?

Exista doua tipuri de demachiere. Cu ajutorul laptelui sau a lotiunilor demachiante si cu ajutorul gelurilor de curatare. Ambele au acelasi obiectiv si aceleasi efecte, dar intre ele exista si cateva deosebire. Sa vedem care…
Gelurile de curatare
Spume usoare, geluri transparente, in culori pastelate, creme spumante… acestea sunt produsele demachiante care actioneaza prin inlaturarea impuritatilor datorita masarii usoare a fetei si care se clatesc cu apa din abundenta.
Atuuri: o senzatie mai intensa de prospetime; fata este debarasata de toate impuritatile si chipul este improspatat.
Dezavantaj: aceste produse pot deveni agresive si nu sunt adaptate oricarui tip de ten.
Pentru ce tip de fata? Acestea sunt utile pentru pielea normala, grasa sau foarte grasa. Dar piata incepe sa ofere si preparate pentru tenul uscat si sensibil.
Cum se aplica? Umeziti-va fata, asezati putin gel in palme, masati pana face o spuma usoara, apoi aplicati pe fata cu miscari delicate. La final, clatiti…
Marele secret consta in a nu lasa spuma sa se usuce pe fata, pentru ca ea nu hidrateaza deloc, dimpotriva. Dupa curatare, tamponati fata cu un servetel moale si aplicati crema de ingrijire corespunzatoare tenului dumneavoastra.
Truc: Daca doriti un efect sporit, inlocuiti apa de la robinet cu apa minerala. Vaporizati pe fata, apoi tamponati fata cu un servetel din hartie.


Lotiunile demachiante
In combinatie cu lotiunile tonice, care se aplica ulterior, laptele demachiant este o alta solutie pentru eliminarea resturilor de machiaj, a prafului si a altor depuneri de pe suprafata pielii.
Laptele demachiant, avand o textura onctuoasa, permite inlaturarea machiajului si „captarea” impuritatilor. Pentru o curatare perfecta, tratamentul trebuie continuat cu prospatarea si clatirea tenului cu o lotiune tonica.
Atuuri: este o demachiere blanda; pielea ramane ferma, dar moale, se simte confortabil si nu „strange”.
Dezavantaj: este o metoda prea blanda, o metoda de curatare prea putin tonica, care poate lasa urme „grase”. De asemenea, i se mai reproseaza faptul ca necesita achizitionarea a doua produse (lapte si tonic).
Pentru ce tip de fata? Este un tratament recomandat pentru pielea sensibila, uscata, dar exista lotiuni adaptate si altor tipuri de piele (chiar pentru cele grase si acneice).
Cum se aplica? Cele mai multe femei folosesc pad-urile demachiante, dar profesionistii recomanda aplicarea cremei cu degetele direct pe fata si masarea inceata si usoara, pentru a absorbi praful, sudoarea etc. puteti face acest ritual de una sau doua ori la rand.
Truc: laptele demachiant nu trebuie aplicat singur, ci trebuie suplimentat cu o curatare cu lotiune tonica, altfel nu va face decat sa ingrase pielea, fara s-o curete cu adevarat.