Cum iti alegi coafura potrivita

 

Daca vrei sa-ti schimbi coafura, dar nu stii ce sa alegi, forma fetei tale ar trebui sa constituie punctul de plecare. O coafura perfecta ar trebui sa acopere defectele fetei si sa puna in evidenta partile frumoase.

Pentru a afla care este forma fetei tale, prinde-ti parul intr-o coada de cal si aseaza-te in fata oglinzii. Uitandu-te in oglinda, traseaza conturul fetei tale, chiar pe oglinda cu o carioca, apoi analizeaza forma desenata. Poate sa fie ovala, rotunda, lunga, patrata sau in forma de inima. Oricare ar fi forma fetei tale, exista o coafura care ti se potriveste. Iata si care sunt cele mai potrivite coafuri pentru fiecare forma de fata, dar si care sunt cele interzise.

Fata ovala

Forma ovala este considerata perfecta si e cea mai versatila din punctul de vedere al coafurii. Se potriveste cu orice stil, lung sau scurt, drept sau ondulat, cu breton sau fara. Pentru a obtine coafura perfecta, gandeste-te care este cea mai frumoasa trasatura a ta si pune-o in evidenta. De exemplu, ochii frumosi sunt evidentiati cel mai bine de un breton drept. Daca ai o osatura frumoasa, alege un bob care sa-ti puna in evidenta barbia.

Ti se potrivesc de minune boburile sofisticate, bretonul, onduleurile cu look natural.

De evitat sunt straturile scurte care iti fac capul sa para prea alungit. Daca ai parul gros sau cret evita tunsorile drepte si fileaza-ti varfurile. La un par cret nu se potrivesc nici tunsorile scurte, care iti fac capul sa arate ca o piramida. Mergi pe o lungime pana la umeri.

Fata lunga

Ai nevoie de o coafura care iti face capul sa para mai lat. Ti se potriveste bretonul pana la sprancene, bobul pana la barbie sau pana la umeri, cu partea de la spate taiata putin mai scurt, pentru a da o nota de originalitate. De asemenea, este foarte buna orice coafura care iti face capul mai lat, de exemplu buclele largi, pe un par pana la umeri.

Trebuie abordate cu atentie tunsorile lungi. Cand parul este lung si foarte drept fata iti va parea si mai lunga. Daca totusi nu poti renunta la parul tau lung, taie-l in straturi mari, incepand de la nivelul nasului. Astfel, parul va fi lung, asa cum iti lace, la spate, dar in fata va parea mai scurt.

De evitat sunt coafurile extreme: cele foarte lungi, dincolo de umeri si cele foarte scurte care iti fac capul sa para mai lung. Investeste intr-un foehn pentru volum.

Fata rotunda

Scopul tau este sa creezi mai putin volum pe partile fetei si sa minimizezi senzatia de rotund. Incearca tunsorile putin mai lungi de barbie sau straturile mici care iti fac fata sa para mai ingusta. Incearca varfurile putin mai lungi de barbie, filate, usor definite cu ceara, care sa atraga atentia undeva sub fata ta. Si bretonul se potriveste daca este lung si aranjat intr-o parte.

Sunt de evitat coafurile scurte cu varfuri drepte, coafurile ondulate, scurte si drepte.

Fata patrata

Daca ai fata patrata trebuie sa ascunzi maxilarul puternic, patrat. Poti reusi cu ajutorul buclelor si varfurilor filate. Te poate ajuta si un par lung, foarte drept, dar si parul scurt, usor ciufulit. Nu trebuie sa lasi descoperit maxilarul. De aceea, nu iti va sta foarte bine cu coada de cal sau cocuri. Daca tot vrei sa-ti prinzi parul in crestet, lasa cateva suvite libere, in parti sau un breton lung, dat pe o parte.

De evitat sunt boburile pana la barbie, drepte si bretonul drept care iti vor face fata sa para si mai patrata.

Fata in forma de inima

Barbia foarte ascutita e cea care iese in evidenta, asa ca va trebui sa atragi atentia asupra ochilor sau pometilor cu un breton lung dat pe o parte, un breton filat, pana la sprancene sau o carare puternica pe un par care ajunge pana la barbie. Coafurile ciufulite, look-ul neglijent si onduleurile iti vin foarte bine.

Evita parul foarte scurt, bretonul drept si coada de cal sau cocurile.