Cele mai frecvente greseli de machiaj

Un machiaj corect si frumos nu necesita prea multa imaginatie, ci doar aplicarea unor reguli simple si evitarea cateorva greseli. Asadar, iata ce NU trebuie sa faceti atunci cand va machiati.

Fondul de ten nepotrivit

Se stie ca un fond de ten trebuie sa se potriveasca nuantei tenului si ca acesta trebuie aplicat in mod omogen, chiar daca pasta are uneori o consistenta mai groasa si mai putin fluida. Aveti grija ca fondul de ten sa fie egal raspandit pe gat, barbie, nas, colturile buzelor si in zona urechilor. Pentru ca detaliile fac diferenta, acordati o atentie deosebita acestor zone problematice. Incepeti aplicarea de la frunte si, cu miscari circulare, intindeti fondul de ten pe toata fata. Evitati sa aplicati prea multa baza de machiaj pe osuri, cicatrici si cearcane. In schimb, folositi un creion corector pentru mascarea acestor probleme.

Accentuarea mai multor trasaturi deodata

Chiar daca doriti sa va subliniati frumusetea naturala, este gresit sa incercati accentuarea mai multor trasaturi deodata. Majoritatea femeilor utilizeaza un machiaj smokey eyes in acelasi timp cu reliefarea exagerata a buzelor sau folosesc prea mult blush, alaturi de un machiaj strident pentru ochi sau buze.

Incercati sa va identificati cele mai frumoase trasaturi si mizati pe ele. Daca aveti ochi frumosi, folositi un machiaj accentat pentru aceasta zona si pastrati un make-up neutru pentru celelalte zone ale fetei (un gloss transparent pentru buze si o pudra culoarea piersicii pentru obraji).

Conturul de buze in contrast

Nu exagerati cu aplicarea conturul de buze, chiar daca astfel aveti impresia ca va „desenati” o gura senzuala. Alegeti o nuanta de contur apropiata de cea a rujului si nu cadeti in capcana de a prefera contrastele puternice.

Fard sidefat pentru un ten ridat

Este absolut neindicat sa utilizati un fard de obraz sidefat atunci cand vreti sa va ascundeti ridurile fine. Sideful reflecta lumina si accentueaza imperfectiunile, inclusiv ridurile minuscule. Optati intotdeauna pentru nuante mate, care va vor avantaja.

Atentie la retusuri

Nu faceti greseala de a va retusa machiajul de dimineata, aplicand deasupra lui inca un strat. Preferati demachierea completa sau, daca nu aveti aceasta posibilitate, absorbiti resturile machiajului cu un servetel de hartie si apoi realizati retusurile dorite.