Alegeti-va hainele in functie de tipul de ten

Va place rozul, dar ati observat ca nu va pune corect in valoare? Cu tot regretul, trebuie sa va reinnoiti garderoba! De ce? Pentru ca exista culori care va pot evidentia frumusetea si cromatici care va dezavantajeaza total si la care trebuie sa renuntati.

Este momentul sa invatati o regula importanta: garderoba se alege nu numai in functie de preferinte, de gustul personal pentru anumite croieli sau culori, ci si in functie de „asortarea” hainelor cu trupul si cu fata dumneavoastra, in special cu nuanta tenului.

Tipul de ten

Pentru a intelege mai bine despre ce este vorba, am ales o metoda sugestiva si amuzanta de a va determina tipul de ten, in functie de culorile tipice celor patru anotimpuri. Nuantele tenului se pot imparti, deci, in patru categorii: iarna, vara, toamna si primavara.

Tenul „iarna”

Tenul incadrat in aceasta categorie poate fi alb si palid, cu tente de galbui, masliniu sau intunecat. De obicei, aici intra persoanele cu parul brunet si ochi in nuante inchise.

Astfel de persoane trebuie sa poarte culori intense si deschise sau neutre. Albul, negrul, albatrul marin, rosul si nuantele soc de roz se potrivesc in garderoba dumneavoastra. Daca preferati tonalitatile mai cuminti, nu va aventurati insa in  alegerea de nuante pastel. Evitati, de asemenea, bejul, portocaliul si auriul.


Tenul „vara”

Avand o piele pala cu tente roz si parul blond sau negru, persoanele care se potrivesc cromaticii estivale au ochii deschisi la culoare.

Daca aveti trasaturile carateristice mentionate, alegeti culorile pastel si tonurile de roz si albastru. Lavanda, rozul maroniu si albastrul senin va caraterizeaza cel mai bine, in timp ce negrul si portocaliul ar trebuie evitate.

Tenul „toamna”

Majoritatea persoanelor satene, roscate sau brunete, cu ochi maro aurii, intra in aceasta categorie.

Vestimentatia in culori ca bej, crem, oranj, auriu sau maro inchis este perfecta pentru gama cromatica a toamnei. Oricat de mult v-ar placea, renuntati la hainele in nuante si tonuri de albastru.

Tenul „primavara”

Tenul in nuante de piersica sau de roz-crem, parul blond-pai sau blond-aramiu, obrajii rosii si ochii in nuante de albastru sau verde sunt caracteristicile acestei categorii.

Puteti purta culori calde (caramel, piersica, galben auriu si maro auriu), dar evitati culorile inchise si neutre.