Alegeti-va culoarea ochilor

Schimbarea culorii naturale a ochilor a devenit extrem de simpla de cand pe piata au aparut lentilele de contact colorate. Daca ne putem schimba culoarea parului si a pielii (cu ajutorul autobronzantelor), de ce sa nu incercam si o transformare a nuantei ochilor? Pentru o anumita ocazie, pentru perioada vacantei sau pentru a va satisface o fantezie legata de propriul look, puteti incerca aceasta metoda simpla si relativ ieftina.
Lentilele de contact au aparut in anii 1900, la inceput fiind realizate din sticla si avand un scop strict medicale, de corectare a problemelor de vedere.
De atunci inainte, lentinele de contact au cunoscut o evolutie extraordinara, devenind, mai nou, un accesoriu al modei.
Lentilele cosmetice sunt destinate celor care vor sa-si schimbe sau sa-si imbunatateasca un pic infatisarea ori sa incerce pentru cateva zile o shimbare de look radicala si extravaganta.
Cu ajutorul acestor lentile, chiar si un iris mai inchis poate capata nuante deschise: verde, gri, albastru, culoarea alunei, violet, acvamarin etc.
Lentilele se pot cumpara fara prescriptie medicala (dar este necesar un consult oftalmologic preventiv), deoarece sunt fara dioptrii, si pot consta intre 15 si 30 de euro, in functie de culoare si de alte caracteristici. Ele se pot purta fie zilnic (in limita a 30 de zile pana la 3 luni), fie ocazional.
Inainte de cumparare, asigurati-va ca aflati gesturile necesare pentru punerea si scoaterea lentilelor, data expirarii, modalitatile de pastrare ale acestora etc.


Lentilele amuzante
In comert sunt disponibile si lentilele cosmetice cu efecte spectaculoase si distractive: ochi de pisica, ochi de zombie, de sarpe sau hipnotizatori, sangerii sau cu modele tip panza de paianjen.
De asemenea, in SUA si Anglia exista si lentile colorate care se fac la comanda, imprimandu-se pe ele desenul dorit de client: un semn zodiacal, o anumita formatie, o imagine preferata etc.
Sfaturi utile
Este important sa respectati instructiunile indicate pe ambalaj sau pe prospectul de utilizare si sa respectati regulile de intretinere si pastrare a lentilelor.
In cazul in care apar mancarimi si iritatii, scoateti lentilele si nu le mai purtati pana la consultarea unui specialist.