Alegeti tunsoarea perfecta in functie de inaltime si de forma fetei

Se pare ca o lungime a parului care se potriveste oricui este cea pana la nivelul umerilor.  Nu conteaza cat de inalta sau scunda sunteti, daca aveti parul buclat sau drept, aceasta lungime arata bine in orice conditii.

Lung este mai bine?

Parul lung este, de obicei, parul care trece de umeri. Desi poate sunteti de parere ca oricine arata bine cu parul lung, lucrurile nu stau chiar asa. Persoanele scunde de statura nu sunt avantajate, deoarece vor parea inca si mai scunde. La fel, nici femeile care au fata alungita si ingusta nu ar trebui sa isi pastreze parul lung. In schimb, daca aveti un chip oval sau patratos sau daca sunteti subtire si inalta, parul lung va va pune in valoare calitatile. Tunsoarea in „V”, adica parul lung in spate si mai scurt in parti pare ca da rezultate bune pentru oricine, deoarece lungimea nu este evidenta pe lateralele fetei. In plus, straturile de la nivelul buzelor sau barbiei aduc o alura si mai sexi. In sfarsit, parul mai lung de nivelul sanilor chiar nu este recomandat, in nicio instanta.

Si cat de scurt e parul scurt?

Pentru a descoperi cat de scurt puteti sa va purtati parul ca sa va puneti in valoare calitatile, trebuie sa aveti in vedere inaltimea dumneavoastra si forma fetei. Parul foarte scurt poate parea destul de masculin pentru o femeie inalta. Pentru femeile cu fata rotunda, o tunsoare scurta nu este recomandata, pentru ca lateste si mai mult trasaturile (in acest caz, cea mai potrivita este o lungime pana la nivelul barbiei, ceea ce este complet nerecomandat daca aveti o barbie ascutita). Daca aveti ochi frumosi, un breton in lateral vi-i poate pune excelent in valoare. Nu uitati, o lungime corecta este aceea care va pune in valoare atuurile si va ascunde defectele.

Ce fel de par aveti?

Puteti sa aveti parul uscat, aspru, carliontat, subtire, moale, gras, buclat sau drept. Daca aveti un par moale si subtire, care are tendinta sa stea destul de flasc, cu cat va fi mai lung cu atat va parea mai plin. Femeile cu par aspru sau carliontat ar trebui sa isi poarte parul mai lung. Cu cat este mai scurt, cu atat va fi mai evident volumul. Parul drept poate parea greu si plat pe scalp, dar daca este tuns in straturi, volumul este garantat. Nu uitati, oricum ar fi parul dumneavoastra, numai stricat sa nu fie. Tundeti-l regulat pentru a se regenera.