Alegerea costumului de baie

Chiar daca exista trenduri si in acest domeniu, cel mai bine este sa va orientati alegerea costumului de baie in functie de modelul care va avantajeaza si care va ajuta sa va mascati micile defecte. Iata cateva sfaturi utile.

Daca aveti sanii mici

Preferati un costum din doua piese, cu un sutien cu cupe bine marcate, pentru a amplifica volumul pieptului. De asemenea, incercati si sutienele cu push-up. Modelele dublate de burete pot evidentia si ele mai bine sanii.

De evitat cu orice pret sunt sutienele tip esarfa, care strivesc sanii si le dau un aspect plat, la fel ca si sutienele in forma de triunghi, care aluneca usor pe sanii mici.

Daca aveti un piept generos

Puneti-va in valoare decolteul cu ajutorul unui costum de baie din doua piese, cu un sutien usor decupat, ale carei cupe nu acopera intreg sanul.

Un costum de baie dintr-o singura bucata, dar cu cupe pentru sani, va va veni de minune. Preferati modelele cu sustinere sub sani, pentru a va asigura un sprijin pentru greutaea pieptului.

Evitati costumele de baie fara sustinere, pentru ca acestea ofera impresia unor sani lasati.

Daca aveti solduri mari

Optati pentru slipi cu talie inalta, care va subtiaza soldurile. De asemenea, alegeti un sutien cu impremeuri sau desene si un slip uni, pentru a atrage atentia asupra sanilor si a neutraliza soldurile problematice.

O alta posibila alegere: un model uni, cu o mica centura din acelasi material, dar colorata diferit, pentru a va sublinia talia.

Evitati slipii care se innoada intr-o parte.

Pentru un abdomen plat

Preferati slipii cu talie inalta sau costumele de baie dintr-o singura piesa. Incercati si celebrul tankini, un costum de baie plin, cu maiou stramt in loc de sutien si slipi din acelasi material. Acesta pune in valoare bustul.

Daca aveti picioare scurte

Orientati-va catre un slip decupat,  pentru ca aceasta ofera senzatia unor picioare mai lungi. De asemenea, si dumneavoastra puteti beneficia de tendinta verii – tankini. Optati si pentru motivele verticale, care alungesc silueta, dar evitati imprimeurile orizontale care dau impresia ca sunteti mai scunda si mai rotunjoara decat in realitate.

Forme generoase

Puneti-va in valoare pieptul, purtand un costum de baie cu sutien decupat (dar cu sustinere), in tonuri calde sau in culori vii.

Mai puteti opta si pentru un costum intreg, negru sau maro inchis, cu o banda verticala mai deschisa pentru a va alungi silueta.

Ganditi-va si la un alt accesoriu interesant: un pareo care va permite sa va ascundeti defectele.