Afla ce tip de tunsoare ti se potriveste!

Poate ati auzit deja vorbindu-se despre conceptul de morfo-coafura. Aceasta este o tehnica intrebuintata de stilisti, pentru a determina tipul de frizura care corespunde cel mai bine unui anumit tip de fata. Fiecare chip are cateva trasaturi caracteristice, de care este bine sa se tina seama in alegerea coafurii perfecte. Este de la sine inteles ca o fata patrata nu va fi pusa in valoare de aceleasi tip de frizura ca o fata rotunda sau ovala. Si atunci, ce tip de coafura este recomandat pentru fiecare forma a fetei? Vedem in continuare…

Aveti fata ovala

Aceasta este fata cel mai usor de „asortat” cu o coafura. Un chip oval este echilibrat atat in lungime, cat si in latime. Pletele, ca si tunsorile scurte se potrivesc de minune cu fata dumneavoastra. Mizati pe coafurile inegale si lejere, cu un plus de volum, pentru a va evidentia trasaturile delicate. Un par mediu buclat, o tunsoare in scari sau un par scurt si „ciufulit” va vor prinde perfect. Daca optati pentru un par scurt, alegeti un filaj usor la ceafa. Pentru a va lumina fata, ganditi-va si la cateva mese mai deschise decat culoarea dumneavoastra naturala.

Aveti fata patrata

Aveti fruntea larga si maxilarul bine evidentiat? Optati pentru o coafura dreapta (cu breton) sau asimetrica, dar cu o carare bine desenata. Pentru a va indulci putin trasaturile, alegeti un plus de volum in partea de sus si cateva mese la nivelul maxilarului.  Evitati buclele si preferati o tunsoare mediu-lunga (parul trebuie sa depaseasca barbia) sau lunga.

Aveti fata alungita

Pentru a va reechilibra trasaturile si a anula acest dezavantaj, trebuie sa uitati de coafurile lungi, fara o forma precisa (care alungesc fata) si de cele prea scurte. Optati pentru o cale de mijloc, adica pentru o tunsoare medie, imbogatita de volum (tunsoarea in scari este ideala). O coafura dreapta, cu breton sau carare pe mijloc si filata jos, la varfuri, poate fi ideala. Filarea are avantajul ca atenueaza efectul de alungire, oferind un aspect studiat frizurii dumneavoastra. Trebuie sa stiti insa ca aceasta coafura necesita o ingrijire regulata si o coafure zilnica, daca nu aveti parul lins in mod natural.

Aveti fata rotunda

Obraji rotunzi, fruntea si barbia mici. Acestea sunt caracteristicile pe care trebuie sa le estompati cat mai mult, pentru a nu va accetua rotunjimile. Pentru aceasta, alegeti o lungime care trece de barbie. In orice caz, aveti nevoie de o tunsoare medie sau lunga, cu mese in degrade sau nu, dar care incadreaza fata. Daca vreti sa incercati o tunsoare scurta, alegeti si buclele, pentru ca parul drept nu va avantajeaza. Evitati si cararea pe mijloc, tunsorile bob si tunsorile drepte.

 Intra si discuta despre aceasta tema in Salonul de frumusete!