6 pasi pentru o manichiura frantuzeasca de exceptie

Intotdeauna v-ati intrebat de ce nu reusiti sa obtineti si acasa manichiura frantuzeasca de la salon. Nu ati avut indrumarea potrivita. Mai jos sunt cei sase pasi de urmat pentru o reusita absolut desavarsita. 

Pasul 1

Este foarte important sa va pregatiti mainile si unghiile inainte de aplicarea ojei. Mai intai, trebuie indepartata pielea moarta de pe maini, prin exfoliere. Masati-le si frecati-le cu blandete, eventual utilizand un agent de exfoliere. Clatiti-va cu apa si asteptati sa se usuce bine. Una dintre cele mai intalnite cauze pentru mainile crapate este faptul ca acestea nu se usuca bine dupa spalare.

Pasul 2

Piliti-va unghiile. Miscarea trebuie sa fie intr-o singura directie, dinspre un colt exterior al unghiei spre centru. Miscarile gen „ferastrau” strica unghia. Alegeti o pila foarte fina, care aluneca pe suprafata.

Pasul 3

Aplicati pe maini un strat de ulei de migdale, pentru a le hrani si a le catifela. Apoi, inveliti-le intr-un prosop cald si relaxati-va timp de 15 minute. Desfaceti prosopul si impingeti cuticulele inapoi cu grija. Cel mai bine este sa folositi un instrument special pentru asta, care se gaseste la mai toate farmaciile. Unghierele nu sunt recomandate, pentru ca pot rupe pielea si pot zgaria unghia. Clatiti-va mainile cu apa calda si uscati-va bine, pentru a indeparta uleiul.

Pasul 4

Aplicati un strat de baza transparent, pe intreaga suprafata a unghiei, pentru a o intari. Asteptati cateva minute sa se usuce.

Pasul 5

Daca doriti sa obtineti efectul de patrat, aplicati oja in linie dreapta peste varfuri. Daca doriti o aplicare rotunda, urmati forma naturala a unghiei. Pentru un efect de „ascutit”, vopsiti din parti inspre centru. Cand aplicati vopseaua, asezati-va mana pe o suprafata plana, tinand fixa mana cu care aplicati, sprijinita pe aceeasi suprafata. Lasati sa se usuce.

Pasul 6

Aplicati un ultim strat de fixare, de un roz transparent, pe intreaga suprafata a unghiei, pentru a finaliza procesul. Permiteti sa se usuce. Daca doriti stralucire si protectie suplimentare, aplicati si un strat de lac transparent. Et voila!