Suplimente alimentare anti-imbatranire

Dintotdeauna, oamenii au cautat un remediu miracol pentru a-si mentine tineretea si frumusetea. Cercetatorii au descoperit ca secretul tineretii consta intr-o alimentatie echilibrata si in utilizarea de suplimente alimentare care ajuta la mentinerea tonusului si a sanatatii vreme indelungata.

Antioxidantii, aliatii tineretii

In fiecare zi, organismul uman este supus agresiunilor radicalilor liberi, substante a caror prezenta excesiva in corp determina aparitia cancerului, a maladiilor cardiovasculare si a imbatranirii premature a celulelor. Pentru a stopa actiunea nefasta a acestor substante, organismul are nevoie de antioxidanti.

Experimentele au demonstrat ca exista cinci mari antioxidanti utili care, administrati zilnic, cresc durata de viata si pastreaza pentru mai multa vreme aspectul tineresc al trupului. Acestia sunt: vitaminele C, E, betacarotenul, zincul si seleniul. In practica, acestea pot fi obtinute din alimentatie, consumand zilnic fructe, legume, cereale integrale, produse lactate, carne de vita, peste sau pui. Dar daca aveti dificultati in a acoperi necesarul din aceste elemente, puteti solicita medicului suplimente alimentare care sa va ajute in obtinerea aportului necesar.

Acizii omega-3, necesari pentru neuroni

Creierul este constituit, in proportie de 20%, din acizi grasi esentiali poli-nesaturati, care confera membranelor neuronilor grosimea si supletea necesare pentru a realiza schimburile de informatii. Pentru o buna functionare cerebrala, acizii grasi obtinuti din alimentatie trebuie sa respecte proportia ideala dintre omega-6 si omega-3. De obicei insa, aportul de omega-3 este mult mai sarac. Astfel, cu cat imbatranim, cu atat riscul de a dezvolta tulburari cognitive este mai mare. Conform mai multor studii efectuate in domeniu, se pare ca persoanele care consuma peste bogat in DHA, un acid omega-3, o data pe saptamana, prezinta un risc cu 60% mai mic de a dezvolta Alzheimer. Daca nu va place pestele, suplimentele nutritive care contin acizi omega-3va pot ajuta sa va mentineti memoria si capacitatea de concentrare.

Spirulina, un adevarat miracol

Utilizata pentru numeroasele sale virturi medicinala, spirulina se remarca si ca un adevarat medicament anti-imbatranire. Astfel, aceasta alga creste energia si tonusul, amelioreaza schimburile celulare, augemnteaza apararea naturala a organismului, lupta impotriva stresului oxidativ si a imbatranirii celulare, revitalizeaza oasele, pielea, parul si unghiile si joaca un rol detoxifiant pentru intregul organism.