Retete de infrumusetare pe baza de trandafiri

Intr-adevar, mirosul de petale de trandafiri este unul foarte reconfortant, dar nu numai acesta este motivul pentru care va recomandam urmatoarele masti de infrumusetare. Uleiul de trandafiri are un efect tonifiant asupra pielii, intinerind-o. In plus, este recunoscut ca avand proprietati antiseptice si antibacteriene. Asa ca nu ezitati sa incercati!

Masca de fata hidratanta

Aveti nevoie de 6-8 petale de trandafiri, doua lingurite de apa de trandafiri, o jumatate de lingurita de ulei esential de trandafiri, doua lingurite de miere si trei picaturi de ulei de migdale. Inmuiati petalele de trandafiri in apa de trandafiri timp de trei ore. Zdrobiti petalele cu ajutorul unei linguri, impreuna cu apa de trandafiri. Adaugati mierea, uleiurile de migdale si de trandafiri si amestecati pana obtineti o substanta fina. Lasati la frigider timp de 20 de minute. Intindeti pe fata si pe gat cu ajutorul degetelor. Asteptati un sfert de ora si indepartati cu apa calduta. La sfarsit, stropiti cu apa rece si tamponati cu un prosop curat.

Masca de fata pentru ten uscat

Aveti nevoie de patru linguri de lapte integral, o lingurita de ulei esential de trandafiri, patru petale de trandafir, doua lingurite de ulei de cocos, doua lingurite de ulei de masline extravirgin. Zdrobiti petalele si amestecati-le cu restul ingredientelor pana obtineti o pasta fina. Intindeti cu degetele pe fata si pe gat. Asteptati 15 minute. Spalati cu apa calduta si, la sfarsit, stropiti cu apa rece. Tamponati cu un prosop curat.

Masca hranitoare si hidratanta

Aveti nevoie de 6-8 petale de trandafiri, doua linguri de apa de trandafiri, o lingurita de iaurt simplu, o lingurita de miere. Pregatiti petalele de trandafir asa cum s-a explicat mai sus, impreuna cu apa de trandafiri. Incalziti mierea, pana devine lichida. Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta uniforma. Intindeti cu degetele pe fata si pe gat si asteptati 10-15 minute. Spalati cu apa calduta si, la sfarsit, stropiti cu apa rece. Tamponati cu un prosop curat.

Masca pentru ten gras

Aveti nevoie de o lingura de apa de trandafiri, doua picaturi de ulei esential de trandafiri, o lingura de argila, o lingura si jumatate de gel de aloe vera. Amestecati argila si apa de trandafiri intr-un vas de sticla, de lemn sau de argila (nu de metal). Adaugati incet aloe vera si uleiul de trandafir pana obtineti o pasta fina. Asteptati cateva minute pentru ca argila sa absoarba toata umezeala. Intindeti pe fata si pe gat cu o spatula. Asteptati un sfert de ora, spalati cu apa calda si stropiti cu apa rece, la final. Tamponati cu un prosop curat.

 Intra si citeste si alte retete de frumusete in Ingrijirea Tenului!