Aloe vera – un adevarat miracol

Cunoscuta si folosita de mii de ani, aloe vera este o planta cu proprietati miraculoase, ale carei efecte benefice sunt utilizate intens si in egala masura de industria cosmetica si de cea farmaceutica. Haideti sa ne reamintim de ce este atat de cautata…


Ce contine aloe vera 

  • Printre vitaminele continute de aceasta planta se numara B1, B2, B3, B6, B12, C, E.
  • In privinta mineralelor, se pot enumera: calciul, cromul, cuprul, fierul, magneziul, mangan, zinc, potasiu, fosfor si sodiu.
  • Contine 18 aminoacizi.
  • Enzime si saponine cu proprietati antiseptice, antibiotice, antivirale si antinflamatorii.


Tratamente dermatologice folosind aloe vera 

Aloe vera contine 75 de elemente nutritive, minerale si aminoacizi, si nici mai mult, nici mai putin de 12 vitamine. Datorita acestei bogatii naturale, ea este utilizata pentru tratarea arsurilor, a iritatiilor si a uscarii pielii. Aplicata sub forma de cataplasma sau de masca, aceasta planta are virtuti antiinflamatorii si cicatrizante.
De asemenea, aloe vera este foarte hidratanta, favorizeaza regenerarea celulelor si a epidermei (in profunzime) si se pare ca ar avea si efecte anti-imbatranire.
In plus, ea poate fi utilizata si sub forma de masca pentru hidratarea parului, iar cei care sufera din pricina unei sensibilitati manifestate la nivelul dintilor sau al gingiilor pot folosi pasta de dinti organica pe baza e aloe vera.
Atentie insa la alegerea produselor! Daca va cumparati un gel creat din aloe vera, preferati preparatele care au un procent cat mai ridicat din aceasta planta, verificand eticheta pentru a descoperi alte ingrediente, precum si aditivii si conservantii folositi. De asemenea, cautati pe produs mentiunea „stabilizare la rece”, ceea ce inseamna ca planta a fost prelucrata in asa fel incat sa-si pastreze toate vitaminele si mineralele.


Aloe vera. Proprietati nutritionale

In comert se gasesc suplimente alimentare din aloe vera, special create pentru a completa aportul de vitamine, proteine si oligo-elemente din organism. Datorita enzimelor pe care le contine, aloe vera permite, in plus, facilitatea digestiei si regularizarea tranzitului intestinal. Nu uitati ca aceasta planta ajuta si la eliminarea toxinelor.
Printre calitatile sale se mai enumera favorizarea circulatiei sanguine si limfatice, irigarea sangelui, reglarea functiilor renale, hepatice si biliare.
Totusi, inainte de a cumpara un astfel de supliment nutritiv, este bine sa cereti opinia medicului dumneavoastra.