Invata sa-ti iubesti corpul!

Femeile indreapta spre corpul lor o privire fara mila. Astfel, cand fac dragoste, imaginea sanilor lor sau a abdomenului care nu este atat de perfect precum si-ar dori, le obsedeaza si le strica placerea.
Femeile acorda o mare importanta corpului lor. Le e greu sa isi aprecieze corpul asa cum este el. Vor sa fie frumoase ca in reviste. Nu este usor sa traiesti cu o astfel de obsesie, mai ales cand vine momentul sa se dezbrace trup si suflet, in fata celuilalt.
Dar de ce sanii acestor femei, fesele lor, abdomenul, coapsele, vergeturile, celulita le impiedica sa se bucure din plin de momentele de intimitate cu partenerul lor? Problema este ca femeile fac dragoste cu capul. Ele nu ating orgasmul in mod mecanic deoarece au putin testosteron, hormon masculin. Placerea lor este mai delicata. De aceea, pentru a ajunge la orgasm, trebuie sa se concentreze, sa faca abstractie de tot. Problema este ca un lucru minuscul le deranjeaza, le distrage. Si un corp care nu ne place sau ne place foarte putin, pe care ne e frica sa il aratam, constituie o formidabila sursa de distragere. Si o sursa de stres in egala masura. Cand imaginea corpului sau o chinuie pe o femeie in asemenea hal incat nu se poate bucura de actul sexual, nu este deloc bine! Daca nu te poti relaxa in timpul actului, nu te poti abandona total placerii. Nu te ptoi abandona, nu poti avea orgasm. 
De ce femeile tin asa de mult sa fie frumoase?De unde vine obsesia ca nu sunt destul de frumoase? De ce obsesia de a fi perfecte dauneaza relatiei lor sexuale?
Cand discutam de imaginea corporala primele acuzatii se indreapta spre mass-media. Imaginile difuzate nu fac decat sa ii taie elanul unei femei complexate. Frumusete inseamna sa fii slaba, tanara, inalta si siliconata mai nou. Grasimea corporala este inamicul numarul doi – dupa fumat si sa imbatranesti e interzis. Daca magazinele „indraznesc” sa afiseze haine pentru femei mai putin tinere, mai putin slabe, mai putin glamour, vanzarile scad. Altfel spus, femeile cumpara mai putin.
Al doilea set de acuzatii se indreapta spre: societate! Dorinta de a fi perfecta ascunde dorinta de a fi iubita. In mod inconstient, femeile cred ca daca au un corp perfect, cu alte cuvinte daca respecta criteriile impuse de societate, vor fi mai iubite. In mod evident este un mit care rezista.
Al treilea set de acuzatii se indreapta spre: educatie! Daca un baietel dolofan ni se pare adorabil, acest lucru nu mai e valabil in cazul fetitelor. Fetitele, trebuie sa fie, preferabil, finute si slabute. De la primele experiente sexuale ele se gandesc cum sa isi satisfaca partenerul, nu la orgasmul lor. „Oare am facut ceea ce trebuie?” „I-am oferit oare ce si-a dorit?” „Oare ma considera atragatoare?” Aceste preocupari ne ocupa cateodata prea mult din timp. In loc de a intra bucuroasa in jocul erotic, femeia ramane in retragere, se observa, se judeca, se straduie… 
Oare femeile frumoase au mai mult succes in dragoste decat celelalte? Nu neaparat. Depinde de fiecare in parte.
Cum sa inveti sa te iubesti: rasfate-te intr-o baie cu spuma sau cu o cina acasa la lumina lumanarilor sau facand o plimbare pe plaja, innotand in mare sau privind apusul. 
Relaxeaza-te ascultand muzica, pictand sau scriind. 
Sau mai poti invata sa te iubesti vorbind cu tine insuti. Vorbeste cu tine intr-un mod placut, frumos si deloc agresiv. Nu-ti spune fraze de genul „Asta a fost o prostie „, „Nu pot sa fac nimic bun”, sau „Ce ratata sunt!”. Inlocuieste aceste propozitii deloc frumoase cu altele mai pozitive cum ar fi: „A fost o greseala. Totul va fi bine”.