Dorinta feminina si cea masculina – diferente

Ei au chef sa faca sex … voi nu. Ei vor  mai mult dimineata voi aveti chef seara. Dorintele femeilor si dorintele barbatilor nu sunt intotdeauna sincronizate. Cum se explica?

Dorinta reprezinta motorul sexualitatii

O relatie de cuplu lipsita de dorinta sexuala risca sa se transforme repede intr-o relatie de amicitie. Diferitii factori, atat psihici cat si psihologici, intra in joc atunci cand vine vorba despre deorinta sexuala. Vorbim aici despre modul de viata, educatie, hormoni, fantezii, sentimente.

Inflenta hormonilor

Hormonul dorintei se numeste testosteron si se gaseste atat la femei cat si la barbati. Testosteronul este produs de glandele suprarenale si de testicule, la domnii nostri, si de ovare, la noi femeile. Nivelul de testosteron pe care il intalnim la femei este mult  mai scazut decat cel al barbatilor. Asa putem explica apetitul sexual mai ridicat la barbati. De asemenea, corpul femeii este mult mai sensibil la testosteron decat corpul barbatului si astfel diferenta  dintre ele este compensata. Fluctuatia hormonala, intalnita mai ales in timpul menstruatiei, influenteaza intensitatea dorintei sexuale la femei. In zilele dinaintea ovulatiei, libidoul femeilor ajunge la apogeu. (in afara de cele care iau anticonceptionale bineinteles). In schimb, dupa nastere, femeile secreta prolactina, un hormon care este  anti-dorinta.

Factorii psihologici

Educatia, cultura, interdictiile sociale si religioase mostenite de secole exercita inca o puternica influenta morala considerabila asupra femeilor care isi exprima dorinta sexuala mai greu decat barbatii.  Acest lucru explica si faptul de ce barbatii disociaza mult mai usor decat femeile dorinta sexuala de sentimente. Ei pot foarte usor sa faca sex cu o anumita persoana pe care nu o iubesc. In acelasi timp, cu cat sunt mai  atasati de o femeie, cu atat dorinta lor de a face dragoste cu ea devine mai intensa. De altfel, dorinta barbatilor vine din interior, in timp ce dorinta femeilor este mai curand provocata de cheful si excitatia celuilalt, de un mediu favorabil, de relaxarea  propice dragostei.

Varsta si dorinta sexuala

La barbati, dorinta sexuala apare inca de la pubertate, fiind foarte ridicata pana aproape de  varsta de 50 de ani. Odata cu varsta la barbati va aparea  andropauza, o diminuare a testosteronului care pune in miscare libidoul. Daca la femei  dorinta sexuala apare mai tarziu, ea creste in timp si mai ales odata cu experienta. Maturitatea sexuala a femeilor apare in jurul varstei de 30 de ani. La menopauza, femeile cunosc o diminuare  a dorintei sexuale. Femeile se gandesc acum mai mult  la ele si la corpul lor si acorda mai multa  atentie vietii lor sexuale. Aceasta perioada a vietii unei femei marcheaza adesea renasterea dorintei.

Cel mai bun moment pentru el si pentru tine

Daca te-ai intrebat de ce partenerul tau este atras de tine dimineata, afla ca nivelul sau de testosteron creste cu 30% in acest moment al zilei, de aici libidoul lui foarte mare la trezire. Din contra, femeile  au nevoie sa se simta destinse, zen si cu spiritul liber pentru a avea chef de o partida de amor. Momentul propice pentru tine este deci seara, odata ce copiii au adormit si grijile de peste zi au fost  uitate. Bioritmul nostru intervine si in ceea ce priveste anotimpurile. Dorinta femeilor va creste odata cu sosirea primaverii. La barbati, trezirea simturilor are loc mai tarziu pe la  inceputului  verii.

Cum sa va armonizati

Atunci cand unul dintre parteneri nu are chef, celalalt se poate simti respins si va considera ca nu este dorit si capabil sa nasca dorinta. Pentru a evita genul acesta de situatii neplacute pentru ambii parteneri,  aici ar trebui sa intervina comunicarea. Fiecare dintre voi trebuie sa isi exprime sentimentele si frustrarile pentru a intari  legatura cu celalalt. Un vechi proverb spune „pofta vine mancand”, deci nu ezita sa te straduiesti  un pic la inceput caci, odata cu mangaierile si sarutarile, dorinta va veni in mod natural.